JET2 OBUSTAVLJA SVE LETOVE PREMA HRVATSKOJ Britanska aviokompanija ukida 12 redovnih linija

BiznisIzdvajamoRegionSvetTurizamVesti

6.9.2020 09:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

JET2 OBUSTAVLJA SVE LETOVE PREMA HRVATSKOJ Britanska aviokompanija ukida 12 redovnih linija JET2 OBUSTAVLJA SVE LETOVE PREMA HRVATSKOJ Britanska aviokompanija ukida 12 redovnih linija
Britanska aviokompanija Jet2 obustavlja letove na svim linijama iz Velike Britanije prema Hrvatskoj. To je rezultat uvedenih restriktivnih mera za putnike koji iz Hrvatske... JET2 OBUSTAVLJA SVE LETOVE PREMA HRVATSKOJ Britanska aviokompanija ukida 12 redovnih linija

Britanska aviokompanija Jet2 obustavlja letove na svim linijama iz Velike Britanije prema Hrvatskoj. To je rezultat uvedenih restriktivnih mera za putnike koji iz Hrvatske dolaze u Veliku Britaniju, što je za posledicu imalo značajan pad potražnje.

Jet2 je u prvoj polovini jula pokrenuo čak 12 međunarodnih linija prema Hrvatskoj, iz brojnih britanskih vazdušnih luka prema Puli, Splitu i Dubrovniku, gotovo odmah nakon ukidanja restriktivnih mera u Velikoj Britaniji. Kompanija se vratila na hrvatsko tržište, ali sa znatno manjim brojem linija i nedeljnih letova u odnosu na prošlu letnju sezonu, prilagođavajući tako svoju ponudu i kapacitete trenutnoj potražnji, piše Croatian Aviation.

Kompanija Jet2 je u saopštenju pored razloga otkazivanja, navela da se otkazuju letovi prema Hrvatskoj, ali i Španiji.

„Zbog globalne pandemije i smanjene potražnje, kao i zbog mera uvedenih za putnike koji u Veliku Britaniju dolaze iz Hrvatske, doneli smo odluku o otkazivanju svih letova i turističkih aranžmana za ostatak ove letnje sezone“, navodi se u saopštenju i dodaje: „Naš zadnji let iz Hrvatske u ovoj godini biti će u nedelju, 06. septembra.

Kompanija će tako ove nedelje odraditi poslednje letove prema i iz Hrvatske, a zastim će ukinuti sve letove na čak 12 redovnih linija prema Dubrovniku, Splitu i Puli.

Kako prenose hrvatski mediji kompanija je na linijama prema Hrvatskoj ostvarila prosečni Load Factor (popunjenost putničke kabine) manji od 40 odsto što se ne može smatrati zadovoljavajućim.

Jet2 planira povratak u Hrvatsku u proleće 2021. godine, ali će to zavisiti od pandemije i restriktivnih mera.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...