Do sada potpisani ugovori sa 650 kompanija i institucija

Još 17 firmi pridružilo se projektu „Penzionerska kartica nove generacije“

SrbijaVesti

29.9.2023 08:47 Autor: Milica Rilak 8

Još 17 firmi pridružilo se projektu „Penzionerska kartica nove generacije“ Još 17 firmi pridružilo se projektu „Penzionerska kartica nove generacije“
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) saopštio je da su potpisani sporazumi o saradnji sa 17 novih privrednih subjekata, partnera na projektu... Još 17 firmi pridružilo se projektu „Penzionerska kartica nove generacije“

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) saopštio je da su potpisani sporazumi o saradnji sa 17 novih privrednih subjekata, partnera na projektu „Penzionerska kartica nove generacije“, kao i da su potpisnici obezbedili značajne popuste na robe i usluge iz svog asortimana u rasponu od pet do čak 50 odsto.

Sporazume sa PIO fondom potpisali su direktori i predstavnici kompanije Dunav osiguranje, Delhaize Serbia, DDOR Novi Sad, Đak, Medigroup, Institut Mihajlo Pupin, Mecator-S, Apoteke Benu, Phoenix Pharma, Banca Intesa, Službeni glasnik, Wiener Städtische osiguranje, Par Pak (Max Medica), Apotekarska ustanova Dr Max, Privredno društvo za ugostiteljstvo i turizam Pobeda iz Predejana, Poliklinika Beo Lab i kompanija za proizvodnju i promet naočara i slušnih aparata Sani Optik.

Direktor PIO fonda Relja Ognjenović je nakon potpisivanja sporazuma sa predstavnicima firmi, izjavio da je spisak firmi i institucija koje su se uključile u akciju sada oko 700, a da su sporazumi potpisani sa blizu 650.

Prema njegovim rečima, za kartice se prijavilo više od 900.000 penzionera, a korišćenje kartica počinje 1. oktobra, što će biti obeleženo na Olimpijadi trećeg doba u Vrnjačkoj Banji.

Pojašnjavajući proceduru podizanja Penzionerske kartice, Reljanović je rekao da se ona preuzima tako što Fond PIO šalje poruku penzioneru gde se nalazi njegova kartica i kada može da je preuzme.

Izvor: pio.rs

Kako bi preuzimanje išlo brže, za sada smo produžili radno vreme svih filijala Fonda PIO do 18 sati, ali se nadam da ćemo u narednom periodu imati jedno veliko iznenađenje za penzioinere i da ćemo od 1. oktobra imati još jedan vid dostave gde će penzioneri kartice dobijati maltene na kućnu adresu“, rekao je Ognjenović.

Predsednica Izvršnog odbora kompanije Dunav osiguranje Ivana Soković je istakla da je ova kompanija obezbedila 10 odsto popusta na osiguranje stanova, nenastanjenih stanova odnosno kuća za odmor i rekreaciju, auto-kasko osiguranje motornih vozila, osiguranje kasko sudara, osiguranje pomoći na putovanju, kao i putničko zdravstveno osiguranje bilo da penzioneri putuju individualno ili porodično.

Predsednik Izvršnog odbora Wiener städtische osiguranje a.d.o. Beograd Zoran Blagojević rekao je da su potpisivanjem Sporazuma sa Fondom PIO obezbeđeni popusti na usluge osiguranja uz Penzionersku karticu, i to za one koje su najzanimljivije ovoj populaciji – za osiguranje domaćinstva i putno osiguranje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...