JOŠ DVE ZEMLJE UVELE OBAVEZAN TEST ZA SRBE Našim građanima otvorene granice 17 država sveta

IzdvajamoSrbijaSvetVesti

10.8.2020 15:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

JOŠ DVE ZEMLJE UVELE OBAVEZAN TEST ZA SRBE Našim građanima otvorene granice 17 država sveta JOŠ DVE ZEMLJE UVELE OBAVEZAN TEST ZA SRBE Našim građanima otvorene granice 17 država sveta
Državljani Srbije trenutno mogu da putuju u 17 zemalja, bez obaveznog PCR testa, karantina ili samoizolacije. U odnosu na prethodnu nedelju, neophodan test za... JOŠ DVE ZEMLJE UVELE OBAVEZAN TEST ZA SRBE Našim građanima otvorene granice 17 država sveta

Državljani Srbije trenutno mogu da putuju u 17 zemalja, bez obaveznog PCR testa, karantina ili samoizolacije. U odnosu na prethodnu nedelju, neophodan test za naše građane uvele su još dve zemlje- Ukrajina i Tanzanija, dok je za ulazak u Brazil potrebna potvrda o zdravstvenom osiguranju, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ažurirana lista režima ulaska državljana Srbije u druge zemlje u uslovima pandemije pokazuje da je u međuvremenu Ukrajina stavila našu zemlju na listu država u tzv. crvenoj zoni. To znači da su naši građani obavezni da provedu 14 dana u samoizolaciji, za koju se prijavljuju preko mobilne aplikacije „Diй vdoma“. Od obavezog karantina izuzeta su lica koja poseduju negativan PCR test, i to ne stariji od 48 časova.

U obaveštenju na sajtu našeg ministarstva navodi se da su na aerodromima u Kijevu, Harkovu i Lavovu postavljene laboratorije za testiranje. Ukoliko je rezultat negativan, osobi će biti dozvoljeno da uđe u Ukrajinu bez ograničenja, a cena testa je oko 45 evra.

Foto: Tanjug/AP

Negativan test potreban je i za ulazak u Tanzaniju, dok se u Brazil može samo vazdušnim putem, na kraći period (do 90 dana), uz neophodnu potvrdu o zdravstvenom osiguranju za sve vreme trajanja boravka u toj južnoameričkoj zemlji.

Bez obaveznog testa i karantina građani Srbije mogu da uđu u 17 zemalja sveta, s tim što se u nekima od njih vrše nasumična merenja telesne temperature ili lekarski pregledi. To su : Albanija, Belorusija, BIH, Brazil, Egipat, Jamajka, Republika Kongo, DR Kongo, Maldivi, Meksiko, Oman, Palau, Pakistan, San Marino, SAD, Turska i Centralnoafrička republika.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...