JOŠ JEDAN SLUČAJ COVID-19 U BELOJ KUĆI Sekretarka za medije pozitivna na testu

SvetVesti

9.5.2020 15:12 Autor: Vladimir Jokanović 0

JOŠ JEDAN SLUČAJ COVID-19 U BELOJ KUĆI Sekretarka za medije pozitivna na testu JOŠ JEDAN SLUČAJ COVID-19 U BELOJ KUĆI Sekretarka za medije pozitivna na testu
Keti Miler (Katie Miller) glavna pomoćnica američkog potpredsednika Majka Pensa (Mike Pence) testirana je pozitivno na korona virus, saopštila je Bela kuća. Ona je... JOŠ JEDAN SLUČAJ COVID-19 U BELOJ KUĆI Sekretarka za medije pozitivna na testu

Keti Miler (Katie Miller) glavna pomoćnica američkog potpredsednika Majka Pensa (Mike Pence) testirana je pozitivno na korona virus, saopštila je Bela kuća. Ona je testirana u petak, dan nakon što je osoblju predsedničke administracije naloženo svakodnevno testiranje, jer je jedan od članova tima bio pozitivan na testu na Covid-19.

Šestoro članova Pensovog tima koji su bili u svakodnevnom kontaktu sa sekretarkom za medije Keti Miler moralo je da napusti njegov službeni avion koji je već bio spreman za poletanje iz Vašingtona za Ajovu, nakon što je stigao njen nalaz testiranja, prenosi BBC.

Neimenovani američki zvaničnik naveo je da predsednik Donald Tramp (Donald Trump) i Pens nisu u poslednje vreme imali kontakt za Keti Miler. Ona je supruga Trampovog pomoćnika Stivena Milera (Stephen Miller). Tramp je rekao na sastanku sa članovima Republikanske partije da je „Keti prekrasna mlada žena“ i da je testirana i ranije, a „odjednom je pozitivna“.

Na pitanje novinara o mogućnosti širenja zaraze u Beloj kući, Tramp je rekao da je sve što se može učitini „preduzeti mere predostrožnosti“ na najbolji mogući način.  

Tramp je najavio u četvrtak da će svakodnevno biti testiran na korona virus, nakon što je utvrđeno da je njegov vojni saradnik pozitivno testiran na Covid-19. Tramp je rekao novinarima u Beloj kući da je imao „veoma malo“ ličnih kontakata sa zaraženim oficirom, kao i potpredsednik Pens, ali da su obojica testirani i da su rezultati negativni. Američki predsednik je tom prilikom naveo da će on, potpredsednik Pens i ostalo osoblje Bele kuće biti svakodnevno testirani.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...