srbija je dobila oko 890 miliona dolara Specijalnih prava vučenja

Još nije odlučeno kako će biti utrošena sredstva MMF-a

BankeNovacSrbijaVesti

27.8.2021 18:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Još nije odlučeno kako će biti utrošena sredstva MMF-a Još nije odlučeno kako će biti utrošena sredstva MMF-a
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je u petak da Vlada Srbije još nije odlučila da li će i na koje reforme biti utrošena sredstva... Još nije odlučeno kako će biti utrošena sredstva MMF-a

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je u petak da Vlada Srbije još nije odlučila da li će i na koje reforme biti utrošena sredstva koje je Međunarodni monetarni fond (MMF) dodelio Srbiji.

Naime, MMF je dodelio Srbiji 627,6 miliona Specijalnih prava vučenja (SDR), što je ekvivalentno iznosu od oko 890,22 miliona dolara ili 759,71 milion evra, piše Tanjug. Reč je o priličnom iznosu, s obzirom na to da je kvota Srbije u MMF-u 0,14 odsto.

„U ovom trentuku još nismo definisali kada bi, da li bi i za šta iskoristili taj novac, jer je to informacija od pre dva ili tri dana. Zajedno sa NBS, zaposlenima u Ministarstvu finansija i Vladi Srbije razmišljamo na koji način i da li ta sredstva da iskoristimo i, naravno, u kom trenutku“, rekao je Mali.

Ministar je istakao da Srbija ima izuzetno dobre odnose sa MMF-om i podsetio da je naša zemlja potpisala novi ugovor sa tom finansijskom institucijom u junu ove godine.

„To je potvrda našeg opredeljenja da nastavimo ubrzano reforme koje smo zajedno sa njim krenuli da sprovodimo još 2014. godine i upravo ovaj rezultat, ta poruka od MMF da je Srbiji na raspolaganju ne mala svota novca je još jedna potvrda ne samo naše uspešne saradnje nego uspeha Srbije u sprovođenju refomi“, zaključio je Mali.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...