Američka banka neadekvatno pratila trgovinske aktivnosti klijenata

JPMorgan Chase kažnjen sa 350 miliona dolara

BankeSvetVesti

15.3.2024 11:27 Autor: Vladimir Jokanović 2

JPMorgan Chase kažnjen sa 350 miliona dolara JPMorgan Chase kažnjen sa 350 miliona dolara
Regularotorna tela američkih banaka kaznila su JPMorgan Chase sa 348,2 miliona dolara zbog neadekvatnog programa praćenja trgovinskih aktivnosti firmi i klijenata i lošeg ponašanja... JPMorgan Chase kažnjen sa 350 miliona dolara

Regularotorna tela američkih banaka kaznila su JPMorgan Chase sa 348,2 miliona dolara zbog neadekvatnog programa praćenja trgovinskih aktivnosti firmi i klijenata i lošeg ponašanja na tržištu, objavile su u četvrtak Federalne rezerve.

Fed je novčano kaznio banku zajedno sa Kancelarijom kontrolora valute (OCC) navodeći da se nedolično ponašanje dogodilo između 2014. i 2023. godine. Odvojeno, OCC je saopštio da JPMorgan nije uspeo da pravilno prati milijarde dolara transakcija u najmanje 30 globalnih trgovanja, prenosi Reuters.

Banka je saopštila da je sama identifikovala problem i da radi na njegovom rešavanju, kao i da ne očekuje bilo kakav poremećaj u postojećim uslugama za klijente. Pored toga, nije bilo dokaza o nedoličnom ponašanju zaposlenih ili šteti klijentima ili širem tržištu.

JPMorgan je u februaru otkrio da očekuje da će platiti oko 350 miliona dolara građanskih kazni za prijavljivanje nepotpunih podataka o trgovanju platformama za nadzor. Tada je saopšteno da je banka u „naprednim pregovorima“ sa trećim neimenovanim regulatorom koji možda neće rezultirati rešenjem.

Nagodba objavljena u četvrtak predstavlja drugu veliki kaznu u poslednih nekoliko godina za banku zbog njenog upravljanja podacima. U 2021. godini JPMorgan je pristao da plati 200 miliona dolara za namirenje građanskih tužbi od dva druga regulatora zbog propusta u vođenju evidencije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...