raste broj zaraženih u ovoj zemlji

Južna Koreja ima vakcinu protiv nove varijante omikrona

LifestyleSvetVestiZdravlje

13.7.2022 14:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Južna Koreja ima vakcinu protiv nove varijante omikrona Južna Koreja ima vakcinu protiv nove varijante omikrona
SK Bioscience’s SKYCovione vakcina protiv korona virusa pokazala se efikasnom protiv varijante omikron. Kompanija je u sredu saopštila da je potvrdila efikasan imunološki odgovor... Južna Koreja ima vakcinu protiv nove varijante omikrona

SK Bioscience’s SKYCovione vakcina protiv korona virusa pokazala se efikasnom protiv varijante omikron. Kompanija je u sredu saopštila da je potvrdila efikasan imunološki odgovor kada su ljudi primili dopunsku vakcinu.

SKYCovione, takođe poznat kao GBP510, je prva južnokorejska vakcina protiv Covid-19. SK Bioscience je 29. juna od Ministarstva za bezbednost hrane i lekova dobio odobrenje za upotrebu rekombinantne vakcine zasnovane na proteinima.

Kompanija je sprovela klinička ispitivanja faze 1 i 2 na 81 zdravoj odrasloj osobi koja je primila dopunsku vakcinu SKYCovione-a sedam meseci nakon što su primili drugu dozu vakcine. Rezultat je pokazao da su titri neutralizujućih antitela protiv omikron varijante BA.1 bili 25 puta veći od titara odmah posle druge doze i 72 puta veći od titara sedam meseci nakon druge doze.

Rezultat testa je otkriven pošto se broj novih potvrđenih infekcija Covid-19 ponovo povećava u Južnoj Koreji. Od srede, zemlja je prijavila 40.266 novih slučajeva, i to je prvi put u 63 dana da je broj novih potvrđenih slučajeva premašio granicu od 40.000. Prethodni vrhunac bio je 11. maja kada je bilo 43.980 novih slučajeva.

Zbog sve većeg broja novih slučajeva, vlada je odlučila da nastavi sa zahtevom da potvrđeni pacijenti sa korona virusom budu u samoizolaciji sedam dana. Zdravstveni zvaničnici su razmišljali o skraćenju ili ukidanju karantina. Pored toga, primaoci četvrte dopunske vakcine biće prošireni sa osoba od 60 ili više godina na osobe od 50 ili više godina ili one sa osnovnim bolestima od 18 ili više godina.

„Prema agenciji za kontrolu i prevenciju bolesti Južne Koreje i stručnjacima, do 200.000 potvrđenih slučajeva moglo bi se desiti dnevno od sredine avgusta do kraja septembra“, rekao je premijer Han Duck-soo tokom sastanka za odgovor na Covid-19 u Centralnom Štabu za protivmere u slučaju katastrofe i bezbednosti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...