Efektivna kamata na novoodobrene kredite u junu iznosila 5,49 odsto, nominalna 4,72 odsto

Kamatne stope rastu i u Crnoj Gori

BankeNovacRegionU fokusuVesti

5.9.2022 08:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kamatne stope rastu i u Crnoj Gori Kamatne stope rastu i u Crnoj Gori
Prosečna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite u Crnoj Gori, koja obuhvata sve njihove troškove, u junu je u odnosu na maj... Kamatne stope rastu i u Crnoj Gori

Prosečna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite u Crnoj Gori, koja obuhvata sve njihove troškove, u junu je u odnosu na maj porasla 0,03 procentna poena i iznosila je 5,57 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

“Prosečna ponderisana nominalna kamatna stopa ostala je na mesečnom nivou nepromijenjena na 5,06 odsto“, pokazuju podaci Centralne banke Crne Gore (CBCG).

Efektivna kamatna stopa na novoodobrene kredite u junu je iznosila 5,49 odsto, a nominalna 4,72 odsto, prenosi RTCG.

Efektivna kamatna stopa mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) na ukupno odobrene kredite u junu je pala 0,03 procentna poena na 23,38 odsto, a nominalna 0,02 procentni bod na 20,49 odsto.

Efektivna kamatna stopa MFI na novoodobrene kredite na mesečnom nivou porasla je 0,01 procentni poen na 23,56 odsto, a nominalna 0,06 procentnih bodova na 20,44 odsto.

Prosečna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u junu je na mesečnom nivou veća 0,01 procentni poen na 0,3 odsto.

Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u junu je iznosila 5,27 procentna poena i veća je u odnosu na maj.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...