dok se iščekuje izgradnja velelepnog sedišta u centru grada

Kancelarije u Londonu Google platio milijardu dolara

LifestyleLuksuzSvetVestiZanimljivosti

14.1.2022 15:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kancelarije u Londonu Google platio milijardu dolara Kancelarije u Londonu Google platio milijardu dolara
Internet gigant Google je objavio da je preuzeo celu zgradu Central St. Giles u centru Londona, u kojoj je ranije već zauzimao nekoliko spratova.... Kancelarije u Londonu Google platio milijardu dolara

Internet gigant Google je objavio da je preuzeo celu zgradu Central St. Giles u centru Londona, u kojoj je ranije već zauzimao nekoliko spratova. Čitava investicija vredna je milijardu dolara.

„Ulaganje u ovu upečatljivu građevinu koju je dizajnirao arhitekta Renzo Piano predstavlja označava naše kontinuirano poverenje u kancelariju kao mesto za ličnu saradnju i povezivanje“, napisao je Ronan Haris (Ronan Harris), potpredsednik kompanije Google u Velikoj Britaniji i Irskoj, u postu na svom blogu, prenosi CNBC.

Sedište kompanije u Velikoj Britaniji nalazi se u prestižnom kvartu Kings Kros na severnom obodu centra grada. Kompanija je još ranije kupila nekoliko kancelarija u toj oblasti, ali njeno sedište u Velikoj Britaniji je u suštini još uvek u izgradnji.

I dok je Google ovom kupovinom rešio pitanje kancelarijskog prostora za narednih nekoliko godina, buduće imozantno sedište gradi se u neposrednoj blizini. Buduća zgrada će se nalaziti na parceli iza železničke stanice Kings Kros, U pitanju je masivni i dugački 11-spratni objekat, koji su opremili prestižni Heatherwick arhitektonski studio i Bjarke Ingels Group. Po sadašnjim planovima, imaće bazen od 25 metara, park i stazu za trčanje na krovu, dužine 200 metara i veliku sportsku dvoranu sa pogledom na London. Zgrada će primiti do 4.000 radnika kompanije Google kada bude završena.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...