Od banaka se traži da se usredsrede na slabe karike u prerađivačkoj industrij

Kina će nastaviti da povećava dugoročne kredite proizvodnom sektoru

NovacSvetVesti

12.7.2022 13:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Kina će nastaviti da povećava dugoročne kredite proizvodnom sektoru Kina će nastaviti da povećava dugoročne kredite proizvodnom sektoru
Najveći kineski regulator za bankarstvo i osiguranje poslao je obaveštenje u kojem poziva da se nastavi brzi rast srednjoročnih i dugoročnih zajmova proizvodnom sektoru.... Kina će nastaviti da povećava dugoročne kredite proizvodnom sektoru

Najveći kineski regulator za bankarstvo i osiguranje poslao je obaveštenje u kojem poziva da se nastavi brzi rast srednjoročnih i dugoročnih zajmova proizvodnom sektoru.

Bankarske i osiguravajuće institucije trebalo bi da optimizuju alokaciju resursa i poboljšaju usluge za podršku proizvodnom sektoru, navodi se u cirkularnom dokumentu koji je objavila Kineska regulatorna komisija za bankarstvo i osiguranje.

U njemu se navodi da banke treba da ojačaju finansijsku podršku i inoviraju kako bi razvile proizvode i usluge u ključnim oblastima, kao što su proizvodnja, strateške industrije u nastajanju i transformacija i unapređenje tradicionalnih industrija, prenosi Beta.

Od banaka se takođe traži da se usredsrede na slabe karike u prerađivačkoj industriji i dobro sprovode trenutnu politiku finansijske podrške tako što će produžiti odložena plaćanja kredita za manja preduzeća i kompanije koje su teško pogođene pandemijom.

  • goca87

    12.7.2022 #1 Author

    Očekivano od njih….

    Odgovori

  • Ika

    12.7.2022 #2 Author

    Kina voli svoj narod, zato i pomazu i zato su najaci na svetu

    Odgovori

  • HEPO

    22.5.2023 #4 Author

    Bravo cajna

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...