Odluka investicione banke podstaknuta promenama na tržištu nekretnina

JPMorgan Chase otpušta zaposlene u hipotekarnom sektoru

BankeNovacPoslovanjeSvet

23.6.2022 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

JPMorgan Chase otpušta zaposlene u hipotekarnom sektoru JPMorgan Chase otpušta zaposlene u hipotekarnom sektoru
U sektoru za hipoteke investicione banke JPMorgan Chase & Co mnogi zaposleni ostaju bez posla jer rastuća inflacija i sve veće kamate usporavaju potražnju... JPMorgan Chase otpušta zaposlene u hipotekarnom sektoru

U sektoru za hipoteke investicione banke JPMorgan Chase & Co mnogi zaposleni ostaju bez posla jer rastuća inflacija i sve veće kamate usporavaju potražnju za nekretninama u Sjedinjenim Američkim Državama.

Više od 1.000 zaposlenih biće pogođeno ovim merama, a oko polovina njih će biti prebačena u druge sektore investicione banke, navodi Reuters, pozivajući se na Bloomberg News.

“Naša ovonedeljna odluka u vezi sa otpuštanjem radnika rezultat je ‘kliničkih’ promena na hipotekarnom tržištu”, izjavio je portparol najveće banke u SAD.

Prema poslednjim podacima iz dokumentacije podnete američkoj Komisiji za hartije od vrednosti i berze, JPMorgan ima 273.948 zaposlenih širom sveta.

“Bili smo u mogućnosti da mnoge zaposlene koji su pogođeni ovom odlukom premestimo na druge pozicije unutar firme i radimo na tome da pomognemo preostalima da pronađu posao unutar i izvan banke”, dodao je portparol banke.

Prošle nedelje je američka centralna banka – Federalne rezerve – podigla kamatne stope za tri četvrtine procentnog poena, najviše od 1994. godine, nakon što su zvanični podaci nekoliko dana ranije pokazali da je inflacija porasla iako su mnogi očekivali da je dostigla vrhunac.

Brokerske kuće u oblasti nekretnina Compass Inc i Redfin Corp takođe su najavile otpuštanja jer je prodaja kuća usporena zbog povećanja kamata.

Prodaja kuća u SAD u maju je dostigla najniži nivo u poslednje dve godine jer su prosečne cene kuća skočile na rekordne nivoe, po prvi put prevazišavši 400.000 dolara.

  • kaćica

    26.6.2022 #1 Author

    Steta za ove ljude a verujem da ce naci posao.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...