Fokus na kreditiranju srednjih preduzeća, i to u jeku krize

JPMorgan planira snažno širenje u Nemačkoj

BankeEUNovacVesti

20.5.2022 09:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

JPMorgan planira snažno širenje u Nemačkoj JPMorgan planira snažno širenje u Nemačkoj
JPMorgan Chase planira jači prodor u Nemačkoj, ciljajući više kompanija srednje veličine koje čine okosnicu najveće evropske privrede, istakli su čelnici ove američke banke.... JPMorgan planira snažno širenje u Nemačkoj

JPMorgan Chase planira jači prodor u Nemačkoj, ciljajući više kompanija srednje veličine koje čine okosnicu najveće evropske privrede, istakli su čelnici ove američke banke.

Taj potez je izazov za etablirane lokalne zajmodavce kao što su Commerzbank, HypoVereinsbank i Deutsche Bank, koje su decenijama dominirale prenatrpanim tržištem za takozvane Mittelstand kompanije (srednja preduzeća), prenosi Mina pozivajući se na SEEbiz.

JPMorgan, čije je središte za Evropsku uniju u Frankfurtu, postao je jedna od najvećih savetodavnih banaka u Nemačkoj poslednjih godina, s prosečnim tržišnim udelom od 14 odsto u spajanjima i akvizicijama za jemačke firme od 2016. do prošle godine, pokazuju podaci Dealogica, udvostručivši tako svoj udeo tokom prethodnih šest godina.

Direktor banke u Nemačkoj je Bernhard Brinker, koji je izgradio bazu od oko 75 klijenata i udvostručio osoblje tokom prošle godine. „Postoji dovoljno prostora za dalji rast poslovanja. Sada kada smo postavili temelje, u dobroj smo poziciji da srednjoročno povećamo poslovanje deset puta“, rekao je Brinker, misleći na broj klijenata i prihode.

Otkako je Brinker pre tri godine započeo svoje delovanje, JPMorgan je „pokupio“ pojedine bankare iz Deutsche Bank, ING-a i Lazarda. Tim, koji takođe pokriva Austriju i Švajcarsku, trenutno ima dva otvorena oglasa za posao, ali JPMorgan je odbio da pruži dodatne pojedinosti o svojim budućim planovima za povećanje broja zaposlenih.

Konkurencija će biti oštra, a širenje dolazi u vreme velike neizvesnosti za nemačke firme koje se suočavaju s pretnjom nestašice energije, koja je rezultat ruske invazije na Ukrajinu.

 • ZVEZDICA01

  20.5.2022 #1 Author

  JPMorgan Chase zna šta radi, trenutci najveće krize kada će svi najviše da se zadužuju njima ide u korist

  Odgovori

  • MARA

   22.5.2022 #2 Author

   Tako je, koristi se situacija..

   Odgovori

 • kaćica

  21.5.2022 #3 Author

  Pametan potez kao i uvek zato je i uspesan.

  Odgovori

 • GOCA BG

  21.5.2022 #4 Author

  U ovakvoj nesigurnoj situaciji zaduzenja su sve veca,a to je razlog njivog rasta…

  Odgovori

 • Milovan94

  22.5.2022 #6 Author

  Jake firme stalno investiraju i zato napreduju.

  Odgovori

 • IVAN

  22.5.2022 #8 Author

  Znaju oni sta rade

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.