KINESKU KOMPANIJU POGODILE AMERIČKE SANKCIJE Huawei prodaje Honor kako bi pokrio troškove

Hi-techLifestyleSvetVesti

17.11.2020 08:44 Autor: Marko Miladinović 0

KINESKU KOMPANIJU POGODILE AMERIČKE SANKCIJE Huawei prodaje Honor kako bi pokrio troškove KINESKU KOMPANIJU POGODILE AMERIČKE SANKCIJE Huawei prodaje Honor kako bi pokrio troškove
Kineski gigant telekomunikacionih tehnologija Huawei Technologies ipak oseća finansijske posledice američke zabrane i pritiska na članice Evropske unije da ne nabavljaju njegovu mrežnu opremu.... KINESKU KOMPANIJU POGODILE AMERIČKE SANKCIJE Huawei prodaje Honor kako bi pokrio troškove

Kineski gigant telekomunikacionih tehnologija Huawei Technologies ipak oseća finansijske posledice američke zabrane i pritiska na članice Evropske unije da ne nabavljaju njegovu mrežnu opremu.

U zvaničnom saopštenju investitorima Huawei je objavio da će prodati svoj brend cenovno povoljnijih pametnih telefona Honor konzorcijumu koji čine 30 manjih prodavaca opreme za mobilne telefone.

Za tu priliku biće osnovana nova kompanija, pod imenom Shenzhen Zhixin New Information Technology, u kojoj Huawei neće imati vlasničkog udela.

Huawei je potvrdio da ima velike gubitke u segmentu proizvodnje mobilnih telefona zbog „konstantne nedostupnosti neophodnih tehničkih elemenata“ za uspešno poslovanje.

U javnosti se još uvek nije pojavio podatak o vrednosti ovog prodajnog ugovora.  

Brend Honor je tokom prošle godine proizveo oko 70 miliona telefona, koji se najvećim delom distribuiraju za azijske i istočnoevropske zemlje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...