KINEZI SVE MANJE ZAINTERESOVANI ZA PROIZVODE APPLE Berze oprezne prema akcijama IT giganta

BerzaHi-techLifestyleNovacSvetVesti

30.10.2020 11:25 Autor: Marko Miladinović 0

KINEZI SVE MANJE ZAINTERESOVANI ZA PROIZVODE APPLE Berze oprezne prema akcijama IT giganta KINEZI SVE MANJE ZAINTERESOVANI ZA PROIZVODE APPLE Berze oprezne prema akcijama IT giganta
Apple je u poslednjem fiskalnom kvartalu ove godine ostvario 64,7 milijardi dolara prihoda, što je 1,2 milijarde više od ranijih očekivanja. Međutim, zarada po... KINEZI SVE MANJE ZAINTERESOVANI ZA PROIZVODE APPLE Berze oprezne prema akcijama IT giganta

Apple je u poslednjem fiskalnom kvartalu ove godine ostvario 64,7 milijardi dolara prihoda, što je 1,2 milijarde više od ranijih očekivanja. Međutim, zarada po jednoj akciji američke kompanije iznosi tri centa manje nego u istom periodu prošle godine. To pokazuje da investitori tokom 12 meseci nisu burnije reagovali, kako na negativne tako ni na pozitivne faktore.

U najnovijem tromesečnom periodu Aple je zabeležio rast prihoda od svih svojih online servisa, kao i rekordnu prodaju Mac računara. S druge strane, pomalo zabrinjavajući je trend smanjivanja potrošača u Kini, čija viša srednja klasa je tokom prethodne decenije bila pokretač dobrih rezultata kompanije u Aziji.

Ukupna prodaja iPhone telefona takođe je opala, i to za velikih 21 odsto.  

Ovako loš rezultat perjanice brenda Apple delimično je uzrokovan najavom premijere novih modela, iPhone 12 i i iPhone 12 Pro, koji su se dogodili po samom kraju posmatranog kvartala. Zbog njihovog lansiranja na globalno tržište u kompaniji očekuju znatno bolje rezultate u predstojećoj prazničnoj sezoni.

Neposredno po objavi finansijskih rezultata trgovina akcijama Apple opala je za tri odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...