U planu izgradnja novog objekta sa četiri namenske celine za proizvodnju i skladištenje robe

Knjaz Miloš planira proširenje i modernizaciju proizvodnih linija

InvesticijeNovacSrbijaVesti

19.9.2022 08:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Knjaz Miloš planira proširenje i modernizaciju proizvodnih linija Knjaz Miloš planira proširenje i modernizaciju proizvodnih linija
Knjaz Miloš iz Aranđelovca podneo je zahtev za studiju o proceni uticaja na životnu sredinu za projekat nove gradnje, dogradnje i rekonstrukcije kompleksa objekata... Knjaz Miloš planira proširenje i modernizaciju proizvodnih linija

Knjaz Miloš iz Aranđelovca podneo je zahtev za studiju o proceni uticaja na životnu sredinu za projekat nove gradnje, dogradnje i rekonstrukcije kompleksa objekata za proizvodnju i skladištenje.

U studiji, koju je izradio Eco-ing M iz Beograda navodi se da privredno društvo za eksploataciju mineralne vode i proizvodnju pića Knjaz Miloš planira proširenje asortimana proizvoda i modernizaciju proizvodnih linija, pa u skladu sa time kompanija planira izgradnju novog objekta u kojem će se formirati četiri namenske celine za proizvodnju i skladištenje robe. Takođe, projektno-tehničkom dokumentacijom je planirana dogradnja i rekonstrukcija dva postojeća objekta, piše Ekpaija.

Nova gradnja, dogradnja i rekonstrukcija proizvodnog objekta planirana je u okviru postojećeg privredno- industrijskog kompleksa koji se nalazi na teritoriji opštine Aranđelovac.

Predviđene aktivnosti se izvode na parceli površine 88.857 metara kvadratnih koja je u vlasništvu kompanije. U okviru novog objekta za proizvodnju bezalkoholnih osvežavajućih napitaka i flaširanja mineralne vode planirana je proizvodna hala, magacin reprometerijala, hladnjača i sirupana.

Navedeni novi objekti za proizvodnju i skladištenje se sa severozapadne i severoistočne strane neposredno naslanjaju na postojeću proizvodnu halu sa laboratorijom.

Projektom je planirana rekonstrukcija i dogradnja dva postojeća objekta i to: prostora za rashladne uređaje i portirnice. Ukupna neto površina objekata iznosiće 6.515 kvadarata.

Na lokaciji gde će se graditi novi objekat je potrebno ukloniti postojeće objekte magacinsku halu repromaterijala površine 1.182 kvadarta i glavnu šahtu cevovoda površine 37 metara kvadratnih.

Kompanija Knjaz Miloš je među najvećim proizvođačima mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih napitaka u Srbiji. Posluje sa sedištem u Aranđelovcu, gde je u Bukovičkoj Banji pre više od dva veka (datum osnivanja 1811. godine) započela istorija korišćenja vode sa izvora.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...