Kompanija planira preseljenje pogona iz Slovenije u Srbiju

Baumit planira širenje fabrike u Aranđelovcu

BiznisPoslovanjeSrbijaVesti

15.9.2022 09:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Baumit planira širenje fabrike u Aranđelovcu Baumit planira širenje fabrike u Aranđelovcu
Kompanija Baumit Serbia planira da proširi proizvodne kapacitete fabrike u Aranđelovcu, kao i da fabriku za mešanje iz Slovenije preseli u Srbiju. To je... Baumit planira širenje fabrike u Aranđelovcu

Kompanija Baumit Serbia planira da proširi proizvodne kapacitete fabrike u Aranđelovcu, kao i da fabriku za mešanje iz Slovenije preseli u Srbiju.

To je istaknuto u „Urbanističkom projektu za izgradnju fabrike za proizvodnju suvih proizvoda“ čiju javnu prezentaciju je oglasila Opština Aranđelovac. Urbanistički projekat je izradio Arplan iz Aranđelovca, a idejno rešenje Termoenergo Inženjering iz Beograda, piše Ekapija.

Kompleks Baumit je lociran u industrijskoj zoni Kubršnica u prigradskom delu Aranđelovca.

Budući da je proizvodni kapacitet postojećeg pogona već na granici i zahteva modernizaciju, planirano je da se fabrika za mešanje iz Slovenije preseli u Srbiju u okviru postojećeg kompleksa Baumit Srbija u Aranđelovcu.

Za potrebe dogradnje poslovnog kompleksa kompanije Baumit urađena je i izmena i dopuna Plana generalne regulacije za naseljeno mesto Aranđelovac kojom je proširen obuhvat građevinskog područja u odnosu na poljoprivredno zemljište, u cilju proširenja kompleksa izgradnjom novih proizvodnih kapaciteta, navodi se u urbanističkom planu.

Postojeće postrojenje koje se premešta je izgrađeno 1999. godine i do avgusta 2019. godine pripadalo je preduzeću Cinkarna iz Celja.

U kompleksu fabrike predviđena je rekonstrukcija postojećeg proizvodnog objekta i izgradnja objekta sa magacinom, postrojenja za umešavanje i pakovanje, transportnog mosta, hale za paletizaciju, kamionske vage, kontejnera za dispičera i trafo stanice.

Ukupna bruto razvijena građevinska površina svih objekata u okviru kompleksa je 4.461,80 metara kvadratnih.

Novoprojektovani objekti postrojenja za umešavanje i postrojenja za pakovanje su projektovani uz postojeći proizvodni objekat, na delu parcele gde se ruši deo proizvodnog objekta. Novoprojektovani objekat hala za paletizaciju je lociran u središnjem delu kompleksa i povezan je transportnim mostom sa postrojenjem za pakovanje. Kontejneri za dispečera su projektovani uz ulaz u kompleks i uz novoprojektovanu kolsku vagu.

Sedište kompanije Baumit nalazi se u Wopfingu u Austriji, pri čemu kompanija posluje u 28 zemalja sveta. Kompanija Baumit u Srbiji posluje od 2002. godine sa sedištem u Beogradu. Početkom 2006. godine započeta je proizvodnja u vlastitoj fabrici u Aranđelovcu, gde se proizvodi deo proizvodnog programa.

Javna prezentacija urbanističkog projekta će trajati do 22. septembra.

BAUMIT DOO

SMEDEREVSKI PUT 25K, 11050 Beograd (Zvezdara) , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
5.550.500,85 (2020)
Broj zaposlenih:
44 (2020)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...