svi pravni propisi na jednom mestu, omogućena laka saradnja sedam tržišta

Ecommerce4All prva regionalna platforma za elektronsku trgovinu

BiznisInovacijePreduzetnikSrbijaVesti

14.9.2022 09:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ecommerce4All prva regionalna platforma za elektronsku trgovinu Ecommerce4All prva regionalna platforma za elektronsku trgovinu
Jedna od prednosti vođenja e-commerce biznisa, kao najbrže rastuće grane ekonomije, je realna i održiva prilika da se tržište proširi izvan fizičkih granica i... Ecommerce4All prva regionalna platforma za elektronsku trgovinu

Jedna od prednosti vođenja e-commerce biznisa, kao najbrže rastuće grane ekonomije, je realna i održiva prilika da se tržište proširi izvan fizičkih granica i iskoristi potencijal regiona. Imajući u vidu da se naš region sastoji od oko 20 miliona stanovnika, za domaće e-trgovce to bi značilo višestruko povećanje broja potencijalnih e-kupaca.

Mogućnosti za regionalnu ekspanziju i uspostavljanje e-commerce biznisa na CEFTA tržištima su u fokusu novog modula regionalne platforme Ecommerce4All.eu – “Regulacija u e-trgovini”, gde se nalaze pravni propisi, zakoni i priručnici koji su dostupni na jednom mestu za svako od sedam tržišta CEFTA regiona i koji pokazuju kako se postavlja i vodi e-commerce biznis, na lako razumljiv način.

Priručnici, koji su napravljeni za svako CEFTA tržište posebno, vrhunac su ovog modula, naročito zbog činjenice da sadrže sve važne informacije o tome kako pokrenuti i voditi biznis sa e-trgovinom s obzirom da sadrži sve neophodne informacije koje svaki e-prodavac treba da zna, kao i koja su prava zaštite online potrošača na svakom od ovih tržišta.

“Ova plaftorma sadrži sve ključne informacije na jednom mestu i odnosi se kako na kupce, tako i na trgovce. Kupci na našem tržištu uvek mogu da provere koje su trenutno aktuelnosti u pogledu zaštite njihovih prava, da li je povraćaj robe moguć, pod kojim uslovima i u kom roku, kao i da budu upućeni u ostale zakonske regulative, kako na našem, tako i na drugim tržištima. Što se tiče trgovaca, na ovoj platformi će naći sve koriste i neophone informacije, bilo da planiraju da digitalizuju svoje poslovanje ilida se prošire i na druga tržišta”, saopštili su iz eCommerce Asocijacije Srbije.

Osim ovog modula, platforma će u narednom periodu biti nadograđena sa još nekoliko modula: modulom “uspešne priče u e-trgovini”, gde će biti predstavljene uspešne priče kako našeg, tako i svakog CEFTA tržišta, kao i sa još dva modula koji će obuhvatiti ključne aspekte poslovanja u e-trgovini – online plaćanje i isporuku proizvoda. Svaki od ovih modula sadržaće relevantne informacije za svako CEFTA tržište, kao i vodiče, priručnike, dokumente i video prezentacije vezane za temu.

Razvoj platforme Ecommerce4All podržan je od strane Otvorenog regionalnog fonda za jugoistočnu Evropu EU i nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Kako je saopšteno, glavni cilj je da se unapredi međunarodna saradnja koja promoviše regionalni i lokalni ekonomski razvoj i podržava autonomnu implementaciju politika usklađenih sa EU, usmerenih na ostvarivanje balansiranog regionalnog razvoja države.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...