Vlada Srbije je usvojila Predlog zakona o utvrđivanju finansijske podrške privrednim subjektima

Ko će sve biti obuhvaćen popisom poljoprivrede?

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

6.7.2021 18:20 Autor: Miljan Paunović 1

Ko će sve biti obuhvaćen popisom poljoprivrede? Ko će sve biti obuhvaćen popisom poljoprivrede?
Popisom poljoprivrede koji sprovodi od 1. juna do 31. decembra 2023. godine biće omogućen realan prikaz stanja u poljoprivredi Srbije, saopštila je Vlada Srbije,... Ko će sve biti obuhvaćen popisom poljoprivrede?

Popisom poljoprivrede koji sprovodi od 1. juna do 31. decembra 2023. godine biće omogućen realan prikaz stanja u poljoprivredi Srbije, saopštila je Vlada Srbije, a prenosi agronews.rs.

Biće popisani, između ostalog, lokacija gazdinstva, zemljišni fond i kategorije poljoprivrednog zemljišta, površine pod usevima, voćnjaci i vinogradi, navodnjavanje i upotreba đubriva, broj i vrste stoke, košnice, poljoprivredni objekti, mehanizacija.

Vlada Srbije je usvojila Predlog zakona o utvrđivanju finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije korona virusa. Kada taj zakon bude donet, biće obezbeđena sredstva za privredne subjekte koji su podneli zahtev za kreditiranje kod Fonda za razvoj Srbije u skladu sa Uredbom o utvrđivanju Programa finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima, a koji nisu razmatrani zbog nedostatka sredstava, navela je Vlada.

Utvrđen je Predlog zakona o potvrđivanju finansijskog ugovora Evropske investicione banke i Srbije vrednosti 200 miliona evra za podršku malim i srednjim preduzećima i preduzećima ”srednje tržišne kapitalizacije“. Taj novac biće preko Fonda za razvoj dat preduzećima koja još nisu dobila pomoć za ublažavanje posledica pandemije.

”Krediti će biti plasirani pod veoma povoljnim uslovima i to 110 miliona evra za obrtna sredstva, odnosno za pomoć za likvidnost, a 90 miliona evra za investicione aktivnosti, za kupovinu i nabavku opreme, rast i razvoj preduzeća kako bi se dodatno umanjile negativne posledice pandemije i dao doprinos rastu ekonomije“, navodi se u saopštenju.

  • Anna

    6.7.2021 #1 Author

    Pomoć će zaista biti potrebna. Samo da stigne na pravu adresu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...