unapređenje operativnih procesa na fakultetu organizacionih nauka

Kompanija ASEE donirala FON-u savremenu IT opremu

BiznisSrbijaVesti

6.7.2022 12:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kompanija ASEE donirala FON-u savremenu IT opremu Kompanija ASEE donirala FON-u savremenu IT opremu
Softverska kompanija ASEE (ASSECO SEE) donirala je u sredu savremenu IT opremu Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu koja će biti korišćena za unapređenje operativnih... Kompanija ASEE donirala FON-u savremenu IT opremu

Softverska kompanija ASEE (ASSECO SEE) donirala je u sredu savremenu IT opremu Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu koja će biti korišćena za unapređenje operativnih procesa ove visokoškolske institucije.

,,Sa FON-om delimo zajedničku viziju budućnosti u kojoj se visoko vrednuju prednosti digitalnog društva. Smatramo da je naša obaveza kao kompanije da upravo studentima obezbedimo savremenu tehnologiju koja će im olakšati obrazovanje. Verujemo da ćemo ih na ovaj način i dodatno motivisati da ostvare svoj potencijal i doprinesu razvoju ekonomije znanja u našoj zemlji,“ izjavio je Dejan Đokić, član Upravnog odbora Asseco SEE (ASEE).

Kako se navodi u saopštenju, Đokić je takođe istakao da razvoj softverskih rešenja kojima je kompanija ASEE transformisala i unapredila brojne privredne sektore na globalnom nivou ne bi bio moguć bez ideja, energije i veština koje su donele nove generacije upravo sa ovog beogradskog fakulteta.

Donaciju kompanije ASEE čini kompletna hardverska infrastruktura koja će FON-u biti potrebna za virtualizaciju komunikacije u radu sa studentima. Ona obuhvata četiri servera koji će biti spojeni u jedan klaster, uređaje za skladištenje podataka sa velikim memorijskim prostorom, kao i odgovarajuću prateću opremu, ističe se u saopštenju.

„Krovni sporazum o saradnji između FON i ASEE potpisan u decembru 2021. godine, stvorio je osnovu da naše zajedničke snage stavimo u funkciju kvalitetnog obrazovanja. Dalji razvoj IT infrastrukture predstavlja jedan od strateških prioriteta Fakulteta sa ciljem unapređenja nastavnog i naučno-istraživačkog procesa i kreiranja konkurentnog poslovnog ambijenta, a kompanija ASEE je naš prirodan partner u tome,“ izjavio je dr Marko Mihić, prodekan Fakulteta organizacionih nauka za strateški razvoj i saradnju sa kompanijama.
Prodekan za digitalni razvoj Fakulteta organizacionih nauka dr Dušan Barać rekao je da FON permanentno radi na razvoju IT infrastrukture i servisa.

Foto: Predstavnici FON i ASEE

„Sada sa novom, pametnom zgradom i više od 400 računara za nastavu, razvojem većeg broja servisa za različite stejkholdere, potreba za kvalitetnom i sveobuhvatnom hardverskom i softverskom infrastrukturom je još veća.  Zahvaljujući donaciji našeg partnera ASEE, značajno su unapređeni kapaciteti, kada su u pitanju pitanju serverska i mrežna infrastruktura. Nova oprema će u velikoj meri biti korišćena i za naučno-istraživačke aktivnosti zaposlenih na FON-u i međunarodnu saradnju.

Prodekan za osnovne akademske studije Fakulteta organizacionih nauka dr Dušan Savić, izjavio je da će na osnovu novog sistema biti kreirana unapređena digitalna platforma za aktivnosti studenata. On je dodao da FON tradicionalno prepoznaje važnost saradnje nauke i privrede i da je jedan od najvećih prioriteta kontinuirano partnerstvo sa poslovnim sektorom u cilju stvaranja kvalitetnih uslova studiranja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...