vlada srbije usvojila predlog ministarstva privrede

Kompanija ESB Pellets u Tutinu dobila podsticaje za još 50 novih radnih mesta

BiznisSrbijaVesti

25.11.2021 18:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanija ESB Pellets u Tutinu dobila podsticaje za još 50 novih radnih mesta Kompanija ESB Pellets u Tutinu dobila podsticaje za još 50 novih radnih mesta
Vlada Srbije usvojila je predlog Ministarstva privrede o merama podsticaja za otvaranje 50 novih radnih mesta u kompaniji ESB Pellets u Tutinu, izjavila je... Kompanija ESB Pellets u Tutinu dobila podsticaje za još 50 novih radnih mesta

Vlada Srbije usvojila je predlog Ministarstva privrede o merama podsticaja za otvaranje 50 novih radnih mesta u kompaniji ESB Pellets u Tutinu, izjavila je u četvrtak premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na poslanička pitanja, kazala da je u Srbiji u proteklih godinu dana otvoreno 60.000 novih radnih mesta, ističući da je to jedan od najveći uspeha vlade u prvoj godini mandata, prenosi Tanjug.

Premijerka je kazala da je u okolnostima globalne pandemije Covida-19 Srbija među zemljama sa najboljim ekonomskim rezultatima u Evropi, navodeći da se srpska ekonomija mnogo brže oporavlja nego što se očekivalo i da će Srbija ove godine imati rast od više od sedam odsto.

ESB PELLETS DOO

VELJE POLJE BB, 36320 Velje Polje, Srbija

Poslovni prihodi (RSD):
1.765.509,84 (2020)
Broj zaposlenih:
84 (2020)

Kao jedan od uspeha vlade navela je i kontinuirani rast plata i penzija uključujući i minimalac, kao i isplati jednokratne pomoći od 500 evra penzionerima.

Brnabić je kazala da je kroz tri paketa mera podrške građanima i privredi država izdvojila više od osam milijardi evra, kao i da je privreda pokazala vanrednu žilavost i otpornost.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...