U transkaciji posredovali konsultanti iz Coreside Savills

Kompanija Hyperoptic zakupila 5.000 kvadrata u poslovnom centru BIGZ

BiznisNekretnineSrbijaVesti

19.9.2022 12:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Kompanija Hyperoptic zakupila 5.000 kvadrata u poslovnom centru BIGZ Kompanija Hyperoptic zakupila 5.000 kvadrata u poslovnom centru BIGZ
Kompanija Hyperoptic zakupila je 5.000 kvadratnih metara u budućem poslovnom centru BIGZ, čemu je posredovala konsultantska kompanija Coreside Savills. “Zahvaljujući ovoj uspešnoj transakciji, Coreside... Kompanija Hyperoptic zakupila 5.000 kvadrata u poslovnom centru BIGZ

Kompanija Hyperoptic zakupila je 5.000 kvadratnih metara u budućem poslovnom centru BIGZ, čemu je posredovala konsultantska kompanija Coreside Savills.

“Zahvaljujući ovoj uspešnoj transakciji, Coreside se uvrstio u sam vrh tržišta u pogledu posredovanja u izdavanju prostora u kancelarijskom segmentu. Ponosni smo što smo prepoznati kao iskusan partner kompanijama koje su u potrazi za poslovnim prostorima i što posredujemo zakupu upravo ovog kultnog zdanja, kakav je BIGZ”, izjavio je Đorđe Stanisavljević, rukovodilac sektora komercijalnih nekretnina kompanije Coreside Savills.

Hyperoptic je britanska kompanija koja od 2011. godine ima predstavništvo i u prestonici Srbije. Bave se isporučivanjem interneta čija je brzina 21 put veća od prosečne, kao i gradnjom i postavljanjem sopstvene optičke infrastrukture.

“Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo u ovakvom poslovnom centru, kao što je BIGZ, svojim zaposlenima pružiti najbolje uslove za rad i razvoj našeg poslovanja. Kompanija Coreside Savills istakla se kao pouzdan partner prilikom posredovanja, u pogledu kvaliteta usluge, brzine i ekspertize”, izjavio je Boris Dragović, izvršni direktor strategije i razvoja kompanije Hyperoptic.

Rekonstrukcija BIGZ-a predstavlja jedan od najvećih projekata obnove neke zgrade pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, sa planiranim završetkom radova u prvom kvartalu 2023. godine.

Poslovni centar BIGZ u vlasništvu je kompanije Marera Properties, koja se bavi akvizicijom, razvojem, iznajmljivanjem i upravljanjm nekretninama komercijalne namene. Portfolio kompanije čini više od 200.000 m2 kancelarijskih, maloprodajnih i industrijskih objekata širom zemlje, što je svrstava među najveće investitore na tržištu nekretnina Srbije.

Coreside Savills je konsultantska kompanija za nekretnine čiji portfolio usluga obuhvata izdavanje i prodaju stambenih, poslovnih, maloprodajnih i industrijskih nekretnina, istraživanje tržišta, procene vrednosti, razvojni konsalting i investiciono savetovanje. U Srbiji je prisutna duže od deset godina kao ogranak prestižne internacionalne grupacije Savills PLC, koja posluje u više od 60 zemalja širom sveta.

 • Jovana24

  19.9.2022 #1 Author

  Ma stvarno cudne stvari, vlasnik Bigza nije odustao od svoje imovine i sada misteriozno njega nema nigde, Marera je tu u svemu a o njoj se nista ne zna..

  Odgovori

 • TATJANA

  20.9.2022 #2 Author

  Tako jake kompanije mogu da priuste takav prostor

  Odgovori

 • GOCA BG

  20.9.2022 #3 Author

  Ima puno nejasnoca,ali kod nas sve prolazi…

  Odgovori

 • VERA

  30.10.2022 #4 Author

  Zgrada Bigza je bila jedna od najlepših u to vreme. Barem je neće rušiti.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...