Transakcija u vrednosti 7,1 milijardu američkih dolara

Kompanija Roche kupuje farmaceutsku kuću zbog lekova za Kronovu bolest

VestiZdravlje

24.10.2023 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanija Roche kupuje farmaceutsku kuću zbog lekova za Kronovu bolest Kompanija Roche kupuje farmaceutsku kuću zbog lekova za Kronovu bolest
Švajcarska farmaceutska kompanija Roche objavila je da je dogovorila kupovinu Telavant Holdings u transakciji vrednoj 7,1 milijardu američkih dolara. Telavant proizvodi lekove za ljude... Kompanija Roche kupuje farmaceutsku kuću zbog lekova za Kronovu bolest

Švajcarska farmaceutska kompanija Roche objavila je da je dogovorila kupovinu Telavant Holdings u transakciji vrednoj 7,1 milijardu američkih dolara.

Telavant proizvodi lekove za ljude koji pate od inflamatornih i fibroznih bolesti i u procesu je razvoja „obećavajuće nove terapije“ za pacijente sa Kronovom bolešću, navodi Roche u saopštenju za javnost.

Uslovi akvizicije uključuju kratkoročnu isplatu od 150 miliona američkih dolara, piše eKapija.

Kada dobije puna prava na lek RVT-3101 — terapiju u razvoju za inflamatornu bolest creva, uključujući ulcerozni kolitis i Kronovu bolest — Roche ima za cilj da započne globalna ispitivanja faze tri, koja bi uključivala kliničko testiranje na stotine do hiljade pacijenata sa ciljanim bolestima.

Telavant je trenutno u vlasništvu kompanija Pfizer i Roivant Sciences. U saopštenju, Roche je takođe objavio da će dobiti opciju za saradnju sa Pfizerom na novom leku za inflamatornu bolest creva.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...