Američke poslodavce očekuje poskupljenje zdravstvenog osiguranja

Rast troškova medicinske zaštite u SAD zbog lekova za mršavljenje

SvetVestiZdravlje

21.9.2023 15:15 Autor: Vladimir Jokanović 8

Rast troškova medicinske zaštite u SAD zbog lekova za mršavljenje Rast troškova medicinske zaštite u SAD zbog lekova za mršavljenje
Američke poslodavce očekuje iduće godine najveće povećanje troškova zdravstvenog osiguranja u poslednjih 10 godina. Istovremeno, zaposleni bi ovoga puta trebalo da izbegnu poskupljenje zdravstvenih... Rast troškova medicinske zaštite u SAD zbog lekova za mršavljenje

Američke poslodavce očekuje iduće godine najveće povećanje troškova zdravstvenog osiguranja u poslednjih 10 godina. Istovremeno, zaposleni bi ovoga puta trebalo da izbegnu poskupljenje zdravstvenih usluga na skučenom tržištu rada.

Troškovi zdravstvene zaštite koje plaćaju poslodavci trebalo bi da porastu sa 5,4 na 8,5 odsto zbog medicinske inflacije, rastuće potražnje za skupim lekovima za mršavljenje, prema proceni konsultantskih kuća Mercer, Aon i Willis Tower Watson, prenosi Reuters.

Istraživanje koje je sproveo Mercer, pokazalo je da više od dve trećine poslodavaca ne očekuje povećanje troškova ili ne očekuje značajno povećanje u 2024. godini. Potrošačke cene u SAD ubrzale su se za 3,7 odsto u 12 meseci do avgusta, sa maksimalnih 9,1 odsto prošlog juna.

Povećanja medicinskih troškova obično zaostaju za opštom inflacijom jer se ugovori između osiguravača i bolnica potpisuju mesecima ili godinu dana unapred. Aon procenjuje da lekovi za mršavljenje utiču na povećanje troškova zdravstvene zaštite sa jednom trećinom.

Poslodavci će sve više koristiti veštačku inteligenciju kako bi pomogli u smanjenju troškova administrativnog osoblja dok traže načine za ublažavanje rastućih troškova, navode svi konsultanti, dodajući i da će biti pojačana kontrola pokrivenosti skupih terapija.

  • SUNCE

    21.9.2023 #1 Author

    Nije mi ovo bas najjasnije, moram da priznam. Da li je moguće da kompanije u okviru zdravstvene zaštite pokrivaju troškove suplemenata za mrsavljenje? Čudno. Sve je moguće.

    Odgovori

  • SABRINA

    22.9.2023 #2 Author

    Niko neće da pokuša da smrša tako što bi npr.smanjio obroke. Svi bi da se ne odreknu hrane, a da gutaju kojekakve tablete za mršavljenje. Pa jos ako su plaćene preko osiguranja…

    Odgovori

  • Lelica

    24.9.2023 #4 Author

    Ljudi nisu svesni koliko su stetne te tablete za mrsavljenje!

    Odgovori

  • DASHA

    2.10.2023 #5 Author

    Ma kakve tablete, bolje nek probuse kasiku. Opcija dva je da uzivaju u hrani bez opeterecivanja oko kilaze. Trece ne postoji.

    Odgovori

  • Željka

    11.10.2023 #6 Author

    Dati im osiromašeni uranijum, biće fit, garant!

    Odgovori

  • KAJA

    26.10.2023 #8 Author

    Tablete za mršavljenje zaista nisu zdrave..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...