Švedska u 2021. godini imala najviše IPO u Evropskoj uniji

Kompanija Swedish Logistic Property beleži rast akcija od skoro 50 odsto

BerzaEUNovacVesti

23.3.2022 17:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kompanija Swedish Logistic Property beleži rast akcija od skoro 50 odsto Kompanija Swedish Logistic Property beleži rast akcija od skoro 50 odsto
Nakon što je postala prva kompanija listirana ove godine na glavnoj švedskoj berzi, kompanija Swedish Logistic Property AB zabeležila je skok cene akcija za... Kompanija Swedish Logistic Property beleži rast akcija od skoro 50 odsto

Nakon što je postala prva kompanija listirana ove godine na glavnoj švedskoj berzi, kompanija Swedish Logistic Property AB zabeležila je skok cene akcija za skoro 50 odsto.

Kompanija koju podržava švedski magnat za nekretnine Erik Selin prodala je 27,8 miliona novih akcija u svom trgovačkom debiju na berzi Nasdaq Stockholm po vrednosti od 4,9 milijardi kruna (470 miliona dolara).

Na ranom trgovanju u sredu, akcije su skočile na 39,7 kruna po akciji u odnosu na pretplatnu cenu od 27 kruna, piše Bloomberg.

Ovaj prihod se posmatra kao svetla tačka u inače oblačnoj atmosferi na većem delu švedskog tržišta kapitala. 

Švedska je 2021. godine bila najprometnija u Evropskoj uniji kada su IPO u pitanju, međutim zbog situacije u Ukrajini i gubitaka u referentnom indeksu akcija, usporena aktivnost nije uspela da se oporavi nakon januara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...