Italijanska fabrika treba da zaposli još 560 radnika na neodređeno

Kompaniji Aunde SRB odobrene subvencije od 4,89 miliona evra

InvesticijeSrbijaVesti

29.3.2024 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kompaniji Aunde SRB odobrene subvencije od 4,89 miliona evra Kompaniji Aunde SRB odobrene subvencije od 4,89 miliona evra
Kompanija Aunde SRB d.o.o. dobila je subvencije namenjene za proizvodnju navlaka za auto sedišta u pogonima u Jagodini i Leskovcu. Ukupan iznos subvencija koji... Kompaniji Aunde SRB odobrene subvencije od 4,89 miliona evra

Kompanija Aunde SRB d.o.o. dobila je subvencije namenjene za proizvodnju navlaka za auto sedišta u pogonima u Jagodini i Leskovcu.

Ukupan iznos subvencija koji je odobren fabrici je 4,89 miliona evra, a prva tranša je fabrici već isplaćena u februaru ove godine u iznosu od 2,07 miliona evra, objavila je Nova ekonomija.

Ministarstvo privrede je 22. januara ove godine potpisalo ugovor sa fabrikom Aunde SRB d.o.o. registrovanom u Jagodini, o dodeli subvencija namenjenih za proizvodnju auto sedišta u Leskovcu i Jagodini.

Aunde SRB je u vlasništvu kompanije Aunde Italia S.P.A. i bavi se proizvodnjom ostalih delova i dodatne opreme za motorna vozila. Iz ugovora koji je fabrika potpisala sa ministarstvom, može se videti da je u trenutku podnošenja prijave za dodelu sredstava, Aunde imala 765 zaposlenih.

Kompanija je ispunila uslov za isplatu prve tranše subvencija jer je uložila 958.985 evra u fabriku i zaposlila 300 novih radnika na neodređeno vreme.

Aunde se ugovorom obavezao i da ne smanjuje ukupan broj zaposlenih na neodređeno vreme ispod 1.374 u periodu od pet godina od završetka investicionog projekta i da ne smanjuje vrednost materijalnih i nematerijalnih sredstava.

Takođe, Aunde se obavezala da mora da isplaćuje zaradu koja je najmanje 20 odsto veća od minimalne, a na zahtev srednjih škola će omogućiti učenicima praksu u fabrici.

Druga tranša bi trebalo da bude isplaćena u 2025. godini, u iznosu od preostalih 2,8 miliona evra nakon dokaza da je fabrika uložila 2,1 milion evra i zaposlila još 260 radnika na neodređeno vreme.

Fabrika je krajem prošle godine otvorila proizvodni pogon u Leskovcu, a predsednik države je tada rekao da će, ako Aunde otvori pogon i u Vranju, država ovoj fabrici dati subvencije, a da bi za pogon mogle da posluže prostorije fabrike Jumko.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...