Pravna firma izrađivala netačne revizije za Wirecard više od decenije

Kompaniji EY zabranjeno da uzima klijente u Nemačkoj naredne dve godine

EUNovacPoslovanjeVesti

3.4.2023 16:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompaniji EY zabranjeno da uzima klijente u Nemačkoj naredne dve godine Kompaniji EY zabranjeno da uzima klijente u Nemačkoj naredne dve godine
Pravnoj kompaniji Ernst & Young (EY) u Nemačkoj je na dve godine zabranjeno je da uzima listirane kompanije kao nove klijente za usluge revizije.... Kompaniji EY zabranjeno da uzima klijente u Nemačkoj naredne dve godine

Pravnoj kompaniji Ernst & Young (EY) u Nemačkoj je na dve godine zabranjeno je da uzima listirane kompanije kao nove klijente za usluge revizije. Razlog tome je niz pogrešnih revidiranja postrnule kompanije Wire card, koja je vršila usluge isplate.

Državna institucija APAS  kaznila je kompanije u okviru Velike četvorke, kao i pet sadašnjih i bivših zaposlenih sa po 500.000 evra, navode ljudi upoznati sa odlukom, prenosi Financial Times, pozivajući se na Handelsblat.

Kompanija Wirecard je ušla u stečaj u junu 2020. godine, nakon što je otkriveno da polovina njenog prihoda i 1,9 milijardi evra u gotovini preduzeća ne postoje. Kompanija je dobijala nekvalifikovane revizije iz kancelarije EY-a više od jedne decenije.

Iz kompanije EY je saopšteno da će komentare dati tek nakon što nadzorni organ izda zvaničnu izjavu. Kako navode, u potpunosti su sarađivali sa APAS-om tokom cele istrage i izvukli važne pouke iz slučaja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...