ukupan iznos bespovratnih sredstava 200.000 evra

Konkurs za kreativne i inovativne ideje u kulturi i turizmu

BiznisSrbijaTurizamVesti

19.4.2022 18:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Konkurs za kreativne i inovativne ideje u kulturi i turizmu Konkurs za kreativne i inovativne ideje u kulturi i turizmu
Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ je otvorio novi konkurs za dodelu bespovratnih sredstava, ukupan iznos je 200.000 evra, dok će pojedinačni projekti... Konkurs za kreativne i inovativne ideje u kulturi i turizmu

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ je otvorio novi konkurs za dodelu bespovratnih sredstava, ukupan iznos je 200.000 evra, dok će pojedinačni projekti iznositi do 20.000 evra, saopšteno je u utorak.

Cilj projekta je podsticanje kreativnih i inovativnih ideja u turizmu i promociji kulturnog nasleđa, a pozivom su obuhvaćeni osam opština i gradova Donjeg Podunavlja i Istočne Srbije: Smederevo, Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Kladovo, Negotin i Zaječar, kao i opština Topola u Šumadiji.

Konkurs je namenjen svima koji nastoje da na kreativan i inovativan način unaprede prezentaciju kulturno-istorijskog nasleđa, učine atraktivnijom promociju svojih opština ili oplemene turističku ponudu i proizvode. Usmeren je na organizacije civilnog društva, institucije kulture, tela za upravljanje kulturnim nasleđem, kao i mala i srednja preduzeća u kreativnoj industriji.

Svrha konkursa je da se poveća atraktivnost destinacija, a posetioci će imati priliku da na zanimljiviji način dožive mesta koja obilaze.

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ podržava razvoj turizma i promociju kulturnog nasleđa, sa ciljem podsticaja ekonomskog razvoja regiona i stvaranju novih poslovnih perspektiva, posebno u ruralnim sredinama.

Projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

  • NINO

    20.4.2022 #1 Author

    Lepo. Imace ljudi cime da se bave, malo da skrenu paznju sa svakodnevnice.

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    20.4.2022 #2 Author

    Odlična ideja za promociju kulturnog nasleđa ali država prvo treba da uradi krupne investicije u promociji Lepenskog Vira Starčeva i Vince pa će to dati podstrek malim preduzetnicima. Bez toga sve je besmisleno.

    Odgovori

  • Anna

    20.4.2022 #3 Author

    Odlične vesti. Ove opštine mogu da ponude veoma atraktivne sadržaje za turiste- rečni turizam, ribolov, seoski turizam, verski, speleološki, kulturno istorijski sadržaji, staze za pešačenje i seoski turizam. Iskreno se nadam da će novac otići u prave ruke

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    20.4.2022 #4 Author

    odličan projekat, treba podsticati nove ideje pogotovo kada se čuva kulturno nasleđe

    Odgovori

  • DEKSI

    20.4.2022 #5 Author

    Lepo, svaka ideja je od značaja.

    Odgovori

  • LUKA

    20.4.2022 #6 Author

    Odlicna ideja jer je cilj konkursa da se poveća atraktivnost destinacija

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...