Programom predviđena 31 panel diskusija

Kopaonik biznis forum najavljen za 6. mart 2022. godine

ManifestacijeSrbijaU fokusuVesti

20.12.2021 15:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kopaonik biznis forum najavljen za 6. mart 2022. godine Kopaonik biznis forum najavljen za 6. mart 2022. godine
Četvorodnevni 29. Kopaonik biznis forum biće održan od 6. do 9. marta 2022. godine, a prvog dana prisutnima će se obratiti ministar finansija Siniša... Kopaonik biznis forum najavljen za 6. mart 2022. godine

Četvorodnevni 29. Kopaonik biznis forum biće održan od 6. do 9. marta 2022. godine, a prvog dana prisutnima će se obratiti ministar finansija Siniša Mali, dok će završnu reč poslednjeg dana imati predsednica vlade Ana Brnabić.

Centralna tema biće „Srbija 2030: Agenda održivog razvoja“, a programom je predviđena 31 panel diskusija o aktuelnim pitanjima iz oblasti društvenog i ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstva, društvene odgovornosti, održivosti i digitalizacije.

Ovaj najveći ekonomski događaj u zemlji ugostiće tri specijalna gosta, a jedan od njih je akademik, profesor i predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić, koji će ukazati na ključne faktore budućeg razvoja Srbije, prenosi Tanjug.

Takođe, kao gosti na forumu govoriće i član Rimskog kluba Karlos Alvarez-Pereira (Carlos Alvarez Pereira), koji će govoriti o svetu posle Covid-19, kao i profesor, istraživač i svetski poznati autor Branko Milanović, koji će predstaviti pregled globalne ekonomske nejednakosti.

Kopaonik biznis forum započeće takozvanim nultim danom i makroekonomskim analizama i predviđanjima za 2022. godinu za region Zapadnog Balkana, kao i za Srbiju. Ovaj dan biće zaokružen panelom koji je tradicionalno namenjen Inicijativi Digitalna Srbija.

Prvog dana govoriće se o glavnim ekonomskim i političkim dešavanjima u Srbiji i regionu kroz uvodna obraćanja guvernera Narodne banke Srbije i ministra finansija, nakon čega su planirana obraćanja specijalnih gostiju.

Foto: kopaonikbusinessforum.rs/printscreen

Kao što je to bio slučaj i na prethodnom forumu, zbog pandemije Covid-19, panel diskusija na započeće analizom javnog zdravstvenog sektora i uticaja Covid-19 na održivo finansiranje zdravstva u Srbiji.

Prvog dana govoriće se i o političkim odgovorima na rastuću nejednakost, borbi za talente, industriji 4.0 i izazovima digitalne transformacije, geopolitičkim pitanjima za region Zapadnog Balkana, kao i o regionalnoj saradnji kao preduslovu za održivi rast i pregledu nove inicijative inkluzivnog rasta iz ugla domaćih i stranih investitora.

Drugog dana biće održani paneli o energetskoj tranziciji, agendi povezivanja Zapadnog Balkana, zelenoj tranziciji, pitanjima održivosti poljoprivrede, digitalizaciji javnih usluga, davanju prioriteta zaštiti životne sredine, kao i prihvatanju veštačke inteligencije obrazovanjem kao ključnim faktorom za održivi razvoj.

Dva panela biće posvećena pitanjima konsolidacije bankarskog sektora i prilagođavanju novoj normalnosti nakon pandemije Covid-19.

Poseban panel će pokriti aktuelna pitanja korporativne društvene odgovornosti (CSR), snažnog liderstva i filantropije.

Treći dan počeće obraćanjima o radu i pitanjima javne uprave, dok će paneli ponuditi odgovor na dva važna pitanja – o očekivanjima mladih i usavršavanju zdravstvenih sistema zasnovanih na digitalizaciji koja je usledila.

Forum se završava obraćanjem predsednice Vlade Ane Brnabić.

Organizator foruma je Savez ekonomista Srbije u partnerstvu sa kompanijom Mastercard.

Forum predstavlja svojevrsnu interaktivnu platformu za razmenu mišljenja, argumentovanu, konstruktivnu raspravu, uz sagledavanje ključnih reformskih izazova iz političkog, privrednog i ekonomskog ugla.

Predstojeći događaj ima još veći značaj jer će biti mesto na kome će se sumirati rezultati ekonomske politike naše zemlje i napretka u društvenom razvoju u izuzetno složenim vremenima pandemije Covid-19.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...