Ovogodišnja tema “novi globalni kontekst: izazovi neizvesne budućnosti”

Kopaonik biznis forum okupiće više od 1.500 učesnika

Vesti

28.2.2024 14:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kopaonik biznis forum okupiće više od 1.500 učesnika Kopaonik biznis forum okupiće više od 1.500 učesnika
Predstojeći vikend doneće najznačajniji poslovni događaj u zemlji i regionu, 31. Kopaonik biznis forum, koji će se održati od 3. do 6. marta u... Kopaonik biznis forum okupiće više od 1.500 učesnika

Predstojeći vikend doneće najznačajniji poslovni događaj u zemlji i regionu, 31. Kopaonik biznis forum, koji će se održati od 3. do 6. marta u hotelu Grand Kopaonik.

Centralna tema ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma biće „Novi globalni kontekst: izazovi neizvesne budućnosti”. Kao i prethodnih godina, forum će otvoriti guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, a u ime glavnog partnera foruma, kompanije Mastercard, obratiće se Mark Barnet, predsednik Mastercard Evropa. Na kraju Foruma učesnicima će se posetiocima obratiti Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije.

„Interesovanje za KBF 2024 je izuzetno, te će se tokom četiri dana rada okupiti više od 1.500 učesnika. Pripremljena je zanimljiva, intenzivna agenda sa interesantnim i uticajnim panelistima i specijalnim gostima. Kroz tri plenarne sesije, četiri specijalna događaja, 36 panela sa približno 200 panelista, učesnici Foruma će, svaki pojedinačno, pronaći ono što ih posebno interesuje”, istakao je Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije.

Prema njegovim rečima, KBF će ugostiti i brojne goste iz regiona.

Specijalni gosti na ovogodišnjem Forumu biće Džefri Saks (Jeffrey Sachs), profesor sa Kolumbija univerziteta, i Ivailo Izvorski, glavni ekonomista Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju. Učesnicima Foruma će se obratiti i šef misije MMF-a za Srbiju Donal Makgetigen (Donal Mcgettigen). Svojim plenarnim izlaganjima gosti Foruma će pokušati da rasvetle budući razvoj geopolitičke i geoekonomske situacije u svetu i Evropi, kao i da daju bližu ocenu makroekonomskog stanja u Srbiji i regionu Zapadni Balkan, piše u zvaničnoj najavi ove manifestacije.

Potpisivanjem novog trogodišnjeg ugovora nastavljeno je tradicionalno partnerstvo sa kompanijom Mastercard.

Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH u kompaniji Mastercard, izjavila je da je za ovu kompaniju Kopaonik biznis forum važan, “kako bismo pokretali otvorene diskusije sa ostalim učesnicima na tržištu jer samo onda kada realno sagledamo svoj položaj, možemo da napravimo efikasne korake ka unapređenju.“

Tagovi
SRBIJA VESTI

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...