Specijalni gost Džefri Saks

Kopaonik biznis forum od 3. do 6. marta

BiznisSrbijaSvet

21.12.2023 13:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kopaonik biznis forum od 3. do 6. marta Kopaonik biznis forum od 3. do 6. marta
Kopaonik biznis forum, 31. po redu, održaće se od 3. do 6. marta sledeće godine na Kopaoniku, uz učešće više od 200 govornika, a... Kopaonik biznis forum od 3. do 6. marta

Kopaonik biznis forum, 31. po redu, održaće se od 3. do 6. marta sledeće godine na Kopaoniku, uz učešće više od 200 govornika, a centralna tema biće – „Novi globalni kontekst: Izazovi neizvesne budućnosti“, najavili su danas organizatori.

Na skupu koji organizuje Savez ekonomista Srbije biće održane 36 panel diskusije, kao i tri plenarne sesije i četiri specijalna događaja, sa govornicima iz akademske zajednice, politike, poslovnog menadžmenta, međunarodnog finansijskog sektora, diplomatije.

Specijalni gost na Forumu biće profesor sa Kolumbija univerziteta Džefri Saks (Jeffrey Sachs), koji je svetski priznati stručnjak iz oblasti održivog razvoja, a učesnicima će se obratiti i glavni ekonomista Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Ivailo Izvorski.

Kako je precizirano, Kopaonik biznis forum započeće tzv. “nultim danom” 3. marta, u okviru kojeg će biti predstavljene makroekonomske prognoze za Zapadni Balkan i Srbiju u 2024. godini. Pored toga, biće prezentovano i najnovije istraživanje koje se odnosi na Index korporativne reputacije različitih industrija u Srbiji. Takođe, razgovaraće se o kreativnim industrijama, a dva panela biće posvećena Inicijativi Digitalna Srbija.

Prvog dana Forum će biti svečano otvoren uvodnim izlaganjima guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković i ministra finansija Srbije. U nastavku razgovaraće se o izgledima za proširenje EU na zemlje Zapadnog Balkana, digitalnoj transformaciji, klimatskim promenama, regionalnoj saradnji zemalja Zapadnog Balkana.

Analiziraće se i teme koje se odnose na budućnost automobilske industrije, promene u industriji osiguranja, problem nedostatka kvalitetne radne snage, nedovoljne konkurentnosti srpske privrede.

Drugi dan Foruma rezervisan je za energetsku tranziciju, infrastrukturna ulaganja u uslovima rastućih kamatnih stopa, transformaciju finansijskog sektora, konkurentnost izvozno orijentisanih malih i srednjih preduzeća, probleme ekonomske migracije, obrazovanje 4.0.

Govoriće se i o cirkularnoj ekonomiji, o mestu sporta u biznisu i društvu, a razmatraće se i teme koje se odnose na žene lidere, reforme za dostizanje visoko prinosne ekonomije. Analiziraće se i izazovi u poljoprivredi, bankarstvu, real estate sektoru, a biće predstavljene i četiri uspešne priče mladih preduzetnika.

Poslednji dan Foruma počeće plenarnom sesijom predstavnika Svetske zdravstvene organizacije, a nastaviće se panelima o pitanjima rodne ravnopravnosti, politikama i poslovnim praksama namenjenim deci i mladima, borbi za talente, kao i o pitanjima koja se odnose na transformaciju zdravstvenog sektora.

  • Boba321

    25.12.2023 #1 Author

    Lepa prilika za biznismene da razmene svoje ideje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...