Rok za prijavu na tender Skijališta Srbije je 6. novembar

Proširenje sistema za veštačko osnežavanje i nova staza na Kopaoniku vredni 1,2 milijarde dinara

BiznisInfrastrukturaSrbija

2.10.2023 08:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Proširenje sistema za veštačko osnežavanje i nova staza na Kopaoniku vredni 1,2 milijarde dinara Proširenje sistema za veštačko osnežavanje i nova staza na Kopaoniku vredni 1,2 milijarde dinara
Skijališta Srbije raspisala su tender za proširenje sistema za veštačko osnežavanje sa pratećom infrastrukturom u Ski centru Kopaonik, po sistemu „ključ u ruke“. Kako... Proširenje sistema za veštačko osnežavanje i nova staza na Kopaoniku vredni 1,2 milijarde dinara

Skijališta Srbije raspisala su tender za proširenje sistema za veštačko osnežavanje sa pratećom infrastrukturom u Ski centru Kopaonik, po sistemu „ključ u ruke“.

Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, potrebno je isprojektovati sistem tako da se izvrši potrebna distribucija vode u četiri pravca u sistemu skijališta, a uz infrastrukturu za proširenje sistema za veštaško osnežavanje, potrebno je izgraditi i novu ski stazu „Duboka 2“, kojom će se vršiti distribucija vode, objavila je eKapija.

„Zbog nedostatka vodnih kapaciteta neophodno je obezbediti centralnu pumpnu stanicu sa energetskom i pratećom infratrukturom skijališta i pristupnim putem, kao i izgraditi potreban objekat za akumulaciju vodnih kapaciteta distribuiranih sa vodotokova iz akumulacija Crvene bare, Mali vodovod i akumulacija Krčmar, na način da se obezbedi novih oko 115.000 metara kubnih vode, zajedno sa cevovodima za ditribuciju vode i konekciju sa postojećim sistemom veštačkog osnežavanja, sa pratećim šahtama za centralizovani rad sistema veštačkog osnežavanja“, stoji u tehničkoj specifikaciji.

Uz pomenutu infrastrukturu, kako stoji u dokumentaciji, potrebno je izgraditi i novu ski stazu „Duboka 2“ do veznog ski puta Kneževe bare-Duboka 1, kojom će se vršiti distribucija vode.

Posao, koji obuhvata i izradu projektno-tehničke dokumentacije, procenjen je na 1,2 milijarde dinara odnosno oko 10,3 miliona evra, piše eKapija.

Tender je otvoren do 6. novembra ove godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...