U toku javna prezentacija urbanističkog projekta

Stadion u Vranju po UEFA standardima za 8.000 posetilaca

BiznisInfrastrukturaSrbija

27.9.2023 08:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Stadion u Vranju po UEFA standardima za 8.000 posetilaca Stadion u Vranju po UEFA standardima za 8.000 posetilaca
Grad Vranje oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju fudbalskog stadiona u tom gradu, na površini od 5,3 hektara gde se nalazi postojeći... Stadion u Vranju po UEFA standardima za 8.000 posetilaca

Grad Vranje oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju fudbalskog stadiona u tom gradu, na površini od 5,3 hektara gde se nalazi postojeći stadion Yumco kapaciteta 5.000 mesta, objavila je eKapija.

Predviđeno je novi da stadion ispunjava uslove koje propisuje UEFA Pravilnik o stadionskoj infrastrukturi za sportske objekte kategorije 4, da u objektu visine do 25 metara i neto površine 25,4 hiljade kvadrata ima kapacitet da primi 8.302 posetilaca.

U okviru obuhvata projekta, u istočnom delu kompleksa, formirani su parking prostori za putnička vozila (VIP posetioci), parking za osobe sa invaliditetom, parking za bicikle, parking za reportažna vozila, kao i dva podužna parkinga za autobuse.

Osim glavnog objekta, fudbalskog stadiona, planirane su dve portirnice i trafostanica. Izgradnja trafostanice je planirana u istočnom delu obuhvata, neposredno uz priključak na Ulicu omladinskih brigada.

Obrađivač plana je preduzeće PRO-ING iz Novog Sada, a javna prezentacija će trajati do 2. oktobra, piše eKapija uz podsećanje da je gradnja fudbalskog stadiona u Vranju najavljena je još 2019. godine, a početak radova bio je predviđen za kraj te godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...