KORONA VIRUS UDARIO NA KORONA PIVO Kompanija izgubila 132 miliona funti

IzdvajamoSvetVesti

3.4.2020 09:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

KORONA VIRUS UDARIO NA KORONA PIVO Kompanija  izgubila 132 miliona funti KORONA VIRUS UDARIO NA KORONA PIVO Kompanija  izgubila 132 miliona funti
Zbog pandemije korona virusa, koja je uticala na ekonomski pad na globalnom nivou, veliku krizu preživljava kompanija koja je vlasnik piva „Korona“ jer taj... KORONA VIRUS UDARIO NA KORONA PIVO Kompanija  izgubila 132 miliona funti

Zbog pandemije korona virusa, koja je uticala na ekonomski pad na globalnom nivou, veliku krizu preživljava kompanija koja je vlasnik piva „Korona“ jer taj brend deli ime sa virusom od kojeg strahuje ceo svet.

Foto: Pixabay.com

Korona virus je koštao proizvođača meksičkog piva, „Corone“, 132 miliona funti, priznao je njegov izvršni direktor. U velikoj meri to je posledica pada potražnje u Kini, gde je izbila epidemija korona virusa. Kompanija je očekivala nagli rast prodaje piva zbog proslave lunarne nove godine u zemlji. S obzirom da se sve manje ljudi družilo i okupljalo u javnosti da se ne bi zarazili virusom Covid-19, barovi širom Kine su zatvoreni.

Ipak, generalni direktor Karlos Brito (Carlos Brito) je optimista.

„Naš posao je povezan sa odlaskom u restorane, noćnim životom, izlascima sa prijateljima. Sve je u vezi za vraćanjem situacije u normalu, pripremamo se za skok kada se stvari vrate u normalu, rekao je Brito za američki CNBC.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...