Zima u Olimpijskom centru uspešnija od prošle godine

Korona nije sprečila uspešnu skijašku sezonu na Jahorini

BiznisRegionTurizamVesti

12.4.2021 09:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Korona nije sprečila uspešnu skijašku sezonu na Jahorini Korona nije sprečila uspešnu skijašku sezonu na Jahorini
Uprkos problemima i posledicama izazvanim pandemijom korona virusa Olimpijski centar (OC) „Jahorina“ je ove godine realizovao do sada najuspešniju ski-sezonu na ovoj olimpijskoj planini,... Korona nije sprečila uspešnu skijašku sezonu na Jahorini

Uprkos problemima i posledicama izazvanim pandemijom korona virusa Olimpijski centar (OC) „Jahorina“ je ove godine realizovao do sada najuspešniju ski-sezonu na ovoj olimpijskoj planini, izjavio je za Srnu generalni direktor OC “Jahorina” Dejan Ljevnaić, a prenosi Capital.ba.

Ljevanić je rekao da najveću zahvalnost duguje svim zaposlenima koji su uložili maksimalne napore kako bi sve funkcionisalo besprekorno i u skladu sa epidemiološkim merama.

“Za 113 dana skijanja, na našim stazama je skijalo više od 260.000 skijaša – napravljeno je 2.350.000 prolaza, a naš poslovni rezultat u odnosu na prethodnu zimu, koja je bila najuspešnija po svim parametrima, poboljšan je za 26 odsto“, rekao je Ljevnaić.

Ljevnaić je istakao da na Jahorini trenutno ima više od dva metra snega i da postoje izuzetno dobri prirodni uslovi za organizaciju skijanja, ali je dodao i da je zbog pogoršane epidemiološke situacije došlo do zatvaranja ski-centra.

Govoreći o planovima, rekao je da rade na pripremama i realizaciji novih projekata i investicija, da pripremaju novu letnju sezonu, te nabrojao da su u planu izgradnja avantura-parka i obogaćenje letnjih adrenalinskih sadržaja.

“U planu nam je i izgradnja zip-lajn atrakcije koja će ići preko celog jezera, kao i nabavka vozića koji će posetioce voziti do vrha planine“, najavio je Ljevnaić.

Prema njegovim rečima, za letnju sezonu biće spremne i poznate jahorinske atrakcije, poput planinskog boba, tauera, lupstera, skajdajva, tjubinga, teretana na otvorenom, panoramske vožnje šestosedom i označenih planinskih, šetačkih i biciklističkih staza.

  • SLAVICA

    23.4.2023 #1 Author

    Jahorina je sve popularnija. A i pristupacnije su cene

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...