biće rekonstruisana stara i tamo gde je potrebno izgrađena nova kanalizaciona mreža

Kragujevac realizuje tri velika ekološka projekta vredna oko 300 miliona evra

EkologijaSrbijaU fokusuVesti

2.12.2021 14:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kragujevac realizuje tri velika ekološka projekta vredna oko 300 miliona evra Kragujevac realizuje tri velika ekološka projekta vredna oko 300 miliona evra
U okviru nacionalnog programa Čista Srbija u Kragujevcu će biti realizovana tri značajna ekološka projekta, i to: izgradnja kanalizacione mreže duge 360 kilometara, tri... Kragujevac realizuje tri velika ekološka projekta vredna oko 300 miliona evra

U okviru nacionalnog programa Čista Srbija u Kragujevcu će biti realizovana tri značajna ekološka projekta, i to: izgradnja kanalizacione mreže duge 360 kilometara, tri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i nova deponija, vredna više od 300 miliona evra, izjavio je zamenik gradonačelnika Kragujevca Ivica Momčilović.

On je rekao da je od svakog finansijskog iznosa važnije poboljšanje kvaliteta života Kragujevčana, prenosi Tanjug.

Momčilović je, kako je objavljeno na sajtu grada, za Radio-televiziju Kragujevac, rekao da je početak radova na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacione mreže ozvaničen u naselju Beloševac, gde su geodeti završili snimanja odnosno obeležavanje trase vodovodne mreže, elektroinstalacija i Telekoma, a u toku je i dostavljanje građevinskog materijala.

Prema njegovim rečima zastarela kanalizaciona mreža biće rekonstruisana, ali je prioritet i akcenat na izgradnji mreže tamo gde je nema.

Za ovaj projekat ali i sledeći koji podrazumeva izgradnju tri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Kragujevcu, Batočini i Stragarima, država je opredelila 190 miliona evra.

Treći projekat se odnosi na izgradnju nove regionalne deponije sa spalionicom i saniranje postojeće u Jovanovcu, a procenjena vrednost radova je 118 miliona evra.

„Lokacija Vitlište za novu deponiju je davno predviđena, a plan detaljne regulacije usvojen na sednici Skupštine grada početkom novembra i trenutno smo u fazi preparcelacije na tom potezu“, rekao je Momčilović.

Dodao je da će deponija u Jovanovcu, nakon zatvaranja i rekultivacije postati zelena oaza koja će biti deo buduće turističke ponude grada.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...