Britanci otkazuju pretplate programa na zahtev

Kraj ekspanzije streaming industrije zbog štednje

LifestyleSvetVesti

18.4.2022 13:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kraj ekspanzije streaming industrije zbog štednje Kraj ekspanzije streaming industrije zbog štednje
Procvat streaming programa u Velikoj Britaniji po svemu sudeći je završen, nakon što je u prvom kvartalu tekuće godine opao broj pretplatnika usluga servisa... Kraj ekspanzije streaming industrije zbog štednje

Procvat streaming programa u Velikoj Britaniji po svemu sudeći je završen, nakon što je u prvom kvartalu tekuće godine opao broj pretplatnika usluga servisa kao što su Netflix, Amazon ili Disney+. Kriza troškova života uticala je na odjavu stotina hiljada pretplatnika streaming programa.

Broj domova u Velikoj Britaniji koji imaju barem jednu plaćenu uslugu streaminga opao je za 215.000 u prvom tromesečju, posle decenije skoro neprekidnog rasta popularnosti streaming servisa, jer su budžeti domaćinstava na udaru zbog rekordno visoke inflacije, prenosi Guardian.

Posle naglog rasta prihoda streaming industrije tokom pandemije, ovaj trenutak je otrežnjujući, ocenjuju analitičari, verujući da će sve više domaćinstava otkazati usluge televizijskog programa na zahtev. Oni naglašavaju da se očekuje da će životni standard u Velikoj Britaniji pretrpeti najveći pad od pedesetih godina prošlog veka.

Prema izveštaju specijalizovane kompanije Kantar Worldpanel, u prva tri meseca ove godine registrovano je 1,29 miliona novih pretplatnika u Velikoj Britaniji, dok je usluge otkazalo 1,51 milion britanskih korisnika. Netflix i Amazon usluge manje se otkazuju nego Disney+, ali Netflix očekuje da će globalno privući najmanje novih pretplatnika od osnivanja 2012. godine, odnosno 2,5 miliona.

  • GOCA BG

    18.4.2022 #1 Author

    Naravno,ljudi gledaju da smanje takve troskove,nisu bitni ni vazni…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...