jačanje poverenja u domaći finansijski sistem

Kreditna linija fonda EFSE od 2,3 milijarde dinara za preduzetnike

Moja firmaPreduzetnikSrbijaVesti

7.10.2021 14:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kreditna linija fonda EFSE od 2,3 milijarde dinara za preduzetnike Kreditna linija fonda EFSE od 2,3 milijarde dinara za preduzetnike
Evropski fond za Jugoistočnu Evropu (EFSE) i Eurobanka potpisali su ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 2,3 milijarde dinara za podršku preduzetnicima i... Kreditna linija fonda EFSE od 2,3 milijarde dinara za preduzetnike

Evropski fond za Jugoistočnu Evropu (EFSE) i Eurobanka potpisali su ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 2,3 milijarde dinara za podršku preduzetnicima i mikro preduzećima u domaćoj valuti.

Prva tranša u iznosu polovine nove kreditne linije biće realizovana već u ovom mesecu, dok je druga planirana za maj 2022. godine, navodi se u saopštenju.

Kreditna linija će se, kako je saopšteno, koristiti za finansiranje trajnih obrtnih sredstava i kratkoročnih investicija u tom segmentu. Poseban značaj ove kreditne linije jeste u tome što će pomoći daljoj dinarizaciji tržišta mikro kredita, i na taj način doprineti i jačanju poverenja u domaći finansijski sistem.

Evropski fond za Jugoistočnu Evropu ( EFSE), osnovan 2005. godine, ima za cilj da podrži ekonomski razvoj i prosperitet u Jugoistočnoj Evropi, kao i Turskoj, Ukrajini, Belorusiji, Rumuniji, Bugarskoj, Moldaviji i zemljama Kavkaza, investirajući u mikro i mala preduzeća, kao i u poboljšanje životnih uslova privatnih domaćinstava.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...