EIB I UniCredit Srbija nastavljaju da pomažu oporavak privrede posle pandemijske krize

Kreditna linija od 50 miliona evra za mala i srednja preduzeća u Srbiji

SrbijaVesti

28.6.2021 16:02 Autor: Marko Miladinović 0

Kreditna linija od 50 miliona evra za mala i srednja preduzeća u Srbiji Kreditna linija od 50 miliona evra za mala i srednja preduzeća u Srbiji
Evropska investiciona banka i UniCredit Bank Srbija AD potpisali su sporazum o obezbeđivanju do 50 miliona evra za finansiranje malih i srednjih preduzeća u... Kreditna linija od 50 miliona evra za mala i srednja preduzeća u Srbiji

Evropska investiciona banka i UniCredit Bank Srbija AD potpisali su sporazum o obezbeđivanju do 50 miliona evra za finansiranje malih i srednjih preduzeća u Srbiji kako bi im pomogli u oporavku od krize izazvane pandemijom virusa Covid-19.

U saopštenju EIB navodi se da će krediti pomoći kompanijama da prevaziđu finansijska ograničenja koja je donela pandemija, održavajući likvidnost i radna mesta.

„Posvećeni smo stvaranju uslova potrebnih za brži oporavak od korona virusa i za tranziciju srpske privrede ka otpornijem, zelenom, održivom modelu, sposobnom da se uspešno takmiči na globalnim tržištima“, izjavila je potpredsednica EIB zadužena aktivnosti banke u Srbiji, Liliana Pavlova.

U EIB dodaju da je u pitanju četvrta kreditna linija koja je obezbeđena kao podrška srpskim kompanijama u okviru finansijskog paketa Tim Evropa za oporavak od posledica pandemije Covid-19 na Zapadnom Balkanu.

Sa danas potpisanim zajmom, ukupno finansiranje EIB za oporavak od posledica pandemije, koje je srpskim malim i srednjim preduzećima obezbeđeno od njenog početka, dostiže 140 miliona evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...