KROZ PORESKU PRIJAVU DRŽAVA PROVERAVA ko je otpustio više od 10 odsto radnika

PoreziSrbijaVesti

6.4.2020 11:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

KROZ PORESKU PRIJAVU DRŽAVA PROVERAVA ko je otpustio više od 10 odsto radnika KROZ PORESKU PRIJAVU DRŽAVA PROVERAVA ko je otpustio više od 10 odsto radnika
Na posao je u Srbiji posle predstavljanja mera za pomoć ekonomiji zbog epidemije korona virusa vraćeno više hiljada radnika, rekao je ministar finansija Siniša... KROZ PORESKU PRIJAVU DRŽAVA PROVERAVA ko je otpustio više od 10 odsto radnika

Na posao je u Srbiji posle predstavljanja mera za pomoć ekonomiji zbog epidemije korona virusa vraćeno više hiljada radnika, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

On je za TV Prva rekao da je uveren je da je to zato što je pogođena suština problema, naročito drugom merom koja predviđa da država pokrije minimalac za svakog zaposlenog, a poslodavac ostalo.

Mali je istakao da ta mera podrazumeva da će država svakom radniku isplatiti oko 750 evra, odnosno nešto više od 90. 000 dinara na ime minimalca za tri meseca i tako će se sprečiti otpuštanje radnika.

Osim ovog, poslodavac nema obavezu da plaća kredite i finansijske lizinge, nema potrebe da plaća poreze i doprinose za zarade i akontaciju za porez na dobit za 2020, objasnio je ministar.

Jedini uslov da to dobije, ističe Mali, jeste da nije otpustio više od 10 odsto radnika, što će se proveravati kroz poresku prijavu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...