Filijala u Londonu razvija strategiju ulaganja na tržištima kapitala

Kuvajtska investiciona kancelarija zapošljava direktore iz velikih firmi

InvesticijeNovacSvetVesti

9.3.2022 14:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Kuvajtska investiciona kancelarija zapošljava direktore iz velikih firmi Kuvajtska investiciona kancelarija zapošljava direktore iz velikih firmi
Londonska filijala Kuvajtske investicione agencije (KIA) angažovala je direktore iz kompanija Barclays i Carlyle Group kako bi ovaj investicioni fond ojačao investicionu strategiju na... Kuvajtska investiciona kancelarija zapošljava direktore iz velikih firmi

Londonska filijala Kuvajtske investicione agencije (KIA) angažovala je direktore iz kompanija Barclays i Carlyle Group kako bi ovaj investicioni fond ojačao investicionu strategiju na tržištima kapitala.

Kuvajtska investiciona kancelarija (KIO), sa sedištem u Londonu, zaposlila je Arna Hasela (Arne Hassela) na poziciji investicionog direktora u novembru, navode izvori upućeni u situaciju. Kako je navedeno na njegovom LinkedIn profilu, Hasel je pre toga radio kao investicioni direktoru kompaniji Barclays i kao šef strategija za Evropu i Aziju u Goldman Sachs grupi, piše Bloomberg.

Bivši direktor u kompaniji Carlyle Bram Verster (Braam Verster) zaposlen je kao direktor strategije, a na mesto direktora tehnologije došao je Ijan Edvards (Iain Edwards), bivši zaposleni firme Jupiter Asset Management Limited, navode obavešteni izvori.

KIO je u poslednjih nekoliko godina vila izuzetno aktivna na tržištima kapitala, pri čemu je uglavnom bila usmerena na prilike za listiranje i investiranje u kompanije pre listiranja na berzi. Fond je bio aktivan u oblasti nekretnina. Trenutno u KIO radi 100 ljudi, a u planu je proširenje poslovanja.

Kako se navodi u najnovijim dokumentima kompanije Blackrock, kuvajtski fond je krajem marta 2021. godine u ovoj kompaniji imao udeo od 5,2 odsto.

  • MIŠKOVIĆ

    9.3.2022 #1 Author

    pravi potez velikih kompanija, na ovaj način obezbedjuju najbolje stručnjake, samim tim privreda, ekonomija zemlje je sigurna i napreduje

    Odgovori

  • Milovan94

    9.3.2022 #2 Author

    Zaista je lepo videti kako to rade velike i odgovorne kompanije

    Odgovori

  • GOCA BG

    9.3.2022 #4 Author

    Dovode najbolje strucnjake i dobijajaju rezultate zbog kojih su ih i doveli…

    Odgovori

  • MAJA

    9.3.2022 #5 Author

    Dobri strucnjaci su svuda trazeni i kompanije se otimaju za dobre strucnjake

    Odgovori

  • TASIJA27

    10.3.2022 #6 Author

    Odlicna vest. Lepo je znati da moze nesto da se postigne i znanjem i umecem, a ne samo vezom

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...