Poslodavac najavio da će 31. oktobra zaposlenima biti otkazani ugovori o radu

Lanac hotela Falkensteiner se povlači iz Crne Gore

BiznisFirme u fokusuRegionTurizamU fokusuVesti

22.9.2022 09:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Lanac hotela Falkensteiner se povlači iz Crne Gore Lanac hotela Falkensteiner se povlači iz Crne Gore
Luksuzni hotel Falkensteiner Montenegro, deo austrijske grupe Falkensteiner Hotels & Residences, prestaje sa poslovanjem u Crnoj Gori 1. novembra. Kako je potvrđeno za portal... Lanac hotela Falkensteiner se povlači iz Crne Gore

Luksuzni hotel Falkensteiner Montenegro, deo austrijske grupe Falkensteiner Hotels & Residences, prestaje sa poslovanjem u Crnoj Gori 1. novembra.

Kako je potvrđeno za portal RTCG, ta informacija bi uskoro trebalo da bude zvanično saopštena od predstavnika ove kompanije. Više detalja o razlozima za ovu odluku trenutno nije poznato.

Austrijska hotelska grupa Falkensteiner Hotels & Residences preuzela je u junu 2018. godine upravljanje hotelom The Queen of Montenegro, čiji je vlasnik OTP banka. Hotel je u Bečićima u opštini Budva. U momentu kada su ga preuzeli, hotel je imao 236 soba, a austrijska hotelska grupa je tada najavljivala ozbiljne investicije.

„Poslodavac je najavio da će 31. oktobra zaposlenima biti otkazani ugovori o radu, u novembru i decembru oni će moći da iskoriste slobodne i dane odmora, nakon čega će im završetkom godine prestati radni odnos“, izjavio je za Radio Slobodna Evropa predsednik Sindikata turizma i ugostiteljstva Radomir Milić.

Prema njegovim rečima, odlazak svakog investitora ili strateškog partnera Crne Gore znači socijalni problem, jer zaposleni ostaju bez posla i redovnih primanja, prepušteni sami sebi, kao i njihove porodice.

Lokalno zaposleni u hotelu Falkensteiner moraće na biro rada, ukoliko Sindikat ne uspe da ispregovara njihovo preuzimanje od strane drugih turističkih kompanija u Budvi.

FALKENSTEINER HOTEL MONTENEGRO

NARODNOG FRONTA BB, BUDVA, Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
2.738.203 (2021)
Broj zaposlenih:
51 (2021)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...