Planirana izgradnja turističkog naselja na ekološkim osnovama

Vlasnik hrvatske kompanije Violeta kupuje hotele i gradi hobit kamp

BiznisRegionTurizamVesti

5.9.2022 09:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Vlasnik hrvatske kompanije Violeta kupuje hotele i gradi hobit kamp Vlasnik hrvatske kompanije Violeta kupuje hotele i gradi hobit kamp
Petar Ćorluka vlasnik kompanije Violeta grupa, najvećeg regionalnog proizvođača higijenskih potrepština, sve više ulazi i u turističku branšu. Prema pisanju Poslovnog dnevnika, Ćorluka je... Vlasnik hrvatske kompanije Violeta kupuje hotele i gradi hobit kamp

Petar Ćorluka vlasnik kompanije Violeta grupa, najvećeg regionalnog proizvođača higijenskih potrepština, sve više ulazi i u turističku branšu.

Prema pisanju Poslovnog dnevnika, Ćorluka je to potvrdio još ranije kupovinom hotela Hrvatska i kampa Urania u Baškim Vodama, kao i makarskog hotela Mirjan čiji je vlasnik od aprila 2022. godine i čijim je poslovanjem vrlo zadovoljan.

Novi projekat hrvatskog biznismena je turističko naselje na području Biloševca.

Ćorluka na tom mestu želi da gradi svojevrsni „hobit kamp“ – zelene, luksuzne i samoodržive zemunice koje idu prema sve popularnijem glampingu. Na sastanku s gradonačelnikom Makarske Zoranom Paunovićem, Ćorluka je potvrdio i kako je odustao od izgradnje novoga hotela sa pet zvezdica jer, kako navodi, “Makarska je definitivno preizgrađena, a nedostaje joj kapaciteta visokog kvaliteta”.

“Stoga smo se okrenuli novoj ideji, želimo da gradimo nešto na ekološkim osnovama. Smeštajni kapaciteti neće biti veliki, a sve masline koje su na tom zemljištu ostvaljamo jer je cilj da očuvamo prirodu”, navodi se u izveštaju.

Prema prostornom planu na zoni Biloševac moguće je podići i hotel i kamp, a konačnu reč će imati gradska uprava. Iako je imao velike planove nadograđivanja, Ćorluka se u ranije kupljenim objektima odlučio ipak na ulaganje u renoviranje, što se pokazalo dobrim potezom.

VIOLETA d.o.o.

Obrež Zelinski 55, 10380 Sveti Ivan Zelina , Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
55.416.164,49 (2021)
Broj zaposlenih:
240 (2021)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...