Kineska kompanija zaposliće još 500 radnika u Zrenjaninu

Linglong: Do kraja godine planirana proizvodnja četiri miliona guma za vozila

SrbijaVesti

14.2.2023 12:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Linglong: Do kraja godine planirana proizvodnja četiri miliona guma za vozila Linglong: Do kraja godine planirana proizvodnja četiri miliona guma za vozila
Predsednik kompanije Linglong Vang Fengom rekao je danas da će do kraja godine u pogonima zrenjaninske industrijske zone „Jugoistok“ proizvesti milion kamionskih i tri... Linglong: Do kraja godine planirana proizvodnja četiri miliona guma za vozila

Predsednik kompanije Linglong Vang Fengom rekao je danas da će do kraja godine u pogonima zrenjaninske industrijske zone „Jugoistok“ proizvesti milion kamionskih i tri miliona automobilskih guma.

On je na sastanku sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom rekao da su pri kraju projektovanja, prijave radova i izgradnja pogona, prenosi Beta.

„Planiramo ove godine da proizvedemo milion kamionskih guma i tri miliona automobilskih guma i da do kraja godine povećamo broj radnika za još 500“, kazao je Feng i dodao da će se kompanija truditi da učestvuje u aktivnostima koje su na dobrobit stanovnika Zrenjanina i poboljšanja kvaliteta života u tom gradu.

Gradonačelnik Salapura je rekao da je za lokalnu samoupravu važan svaki investitor, a posebno onaj koji je u taj grad doneo grinfild investiciju od milijardu dolara koja će potpuno promeniti i ekonomsku, ali i demografsku sliku grada.

„Podići će se stopa zaposlenosti u gradu za dva do tri procenta i imaćemo blizu 700 miliona godišnjih priliva od raznih taksi i poreza od doprinosa u budžet grada i države. Zrenjanin će ponovo stati na mapu jakih privrednih gradova“, kazao je Salapura.

On je rekao da je u kašnjenju izgradnje došlo zbog epidemije korona virusa i rata u Ukrajini, ali da će saradnjom investitora, Vlade Srbije i Grada Zrenjanina biti prevaziđene poteškoće i da će kompanija Linglong u prvoj polovini krenuti sa prvom fazom proizvodnje, a zatim i sa širenjem svojih aktivnosti.

„Drago mi je i da smo danas razgovarali o ekološkim standardima i naravno tu neće biti nikakvih protekcija niti kompromisa“, naglasio je Salaupra.

Ukazao je i da fabrike pneumatika postoje i u Kruševcu, Inđiji, Rumi i Pirotu gde, kako je naveo, nema nikakvih zagađenja i pored starijih tehnologija u odnosu na onu koja će biti korišćena u pogonima u Zrenjanininu, koja je iz Francuske, Holandije i Nemačke.

Linglong u radnoj zoni „Jugoistok II-A“ u Zrenjaninu gradi kompleks objekata za proizvodnju pneumatika na oko 97 hektara i kako je prilikom polaganja kamena temeljca rečeno, fabrika će proizvoditi 13 miliona guma godišnje i zaposliti 1.200 radnika.

Ova investicija ocenjena je kao najveća direktna strana investicija u Srbiji i najveća privredna investicija u Zrenjaninu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...