LUFTHANSA PRODALA SVOJ UGOSTITELJSKI BIZNIS Kupac Gategroup

EUVesti

3.12.2020 09:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

LUFTHANSA PRODALA SVOJ UGOSTITELJSKI BIZNIS Kupac Gategroup LUFTHANSA PRODALA SVOJ UGOSTITELJSKI BIZNIS Kupac Gategroup
Nemačka Lufthansa prodala je evropsko poslovanje svoje ugostiteljske filijale LSG globalnom tržišnom lideru Gategroup, pošto je Evropska komisija odobrila ovo preuzimanje. Na taj način... LUFTHANSA PRODALA SVOJ UGOSTITELJSKI BIZNIS Kupac Gategroup

Nemačka Lufthansa prodala je evropsko poslovanje svoje ugostiteljske filijale LSG globalnom tržišnom lideru Gategroup, pošto je Evropska komisija odobrila ovo preuzimanje.

Na taj način može se izvršiti kupoprodajni ugovor koji je sklopljen pre oko godinu dana i koji je čekao odobrenje iz Brisela. U pitanju je oko trećine ukupnog poslovanja LSG grupe sa oko 7.500 zaposlenih.

Kako je saopšteno, strane su se složile da neće otkrivati finansijske detalje transakcije, dok Lufthansa grupa i dalje pokušava da proda i preostali međunarodni deo LSG grupe.

Ugovor o prodaji, uz evropska ugostiteljska preduzeća, obuhvata i salon i vozove, kao i marku Evertaste i njeno evropsko poslovanje, posao sa opremom Spiriant i maloprodajne prodavaonice marke Ringeltaube.

Gategroup je dugogodišnji partner aviokompanije za ugostiteljstvo i usluge na lokacijama u Frankfurtu, Minhenu i Cirihu, navodi se u saopštenju. Inače, kako je istaknuto, Lufthansa će zadržati manjinski udeo u pogonima u Frankfurtu i Minhenu, koji tamo pružaju usluge za letove Lufthanse.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...