LUFTHANSA SMANJUJE LETOVE U REGIONU Posle Zagreba, aviokompanija ukida linije i za Sarajevo

EUFirme u fokusuRegionU fokusuVesti

8.11.2020 14:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

LUFTHANSA SMANJUJE LETOVE U REGIONU Posle Zagreba, aviokompanija ukida linije i za Sarajevo LUFTHANSA SMANJUJE LETOVE U REGIONU Posle Zagreba, aviokompanija ukida linije i za Sarajevo
Nemačka aviokompanija Lufthansa, posle Zagreba, najavila je da će privremeno obustaviti i letove za Sarajevo i to od 1. decembra, i ne planira da... LUFTHANSA SMANJUJE LETOVE U REGIONU Posle Zagreba, aviokompanija ukida linije i za Sarajevo

Nemačka aviokompanija Lufthansa, posle Zagreba, najavila je da će privremeno obustaviti i letove za Sarajevo i to od 1. decembra, i ne planira da ih nastavi pre letnje sezone 2021. godine, prenosi EX-Yu Aviation.

Lufthansa je prethodno na zimu obustavila letove između Frankfurta i Zagreba. Croatia Airlines namerava da obnovi svoje poslovanje u glavnom gradu Bavarske od 16. decembra, dok za liniju Minhen – Sarajevo, koja je obnovljena tek prošle nedelje, neće biti stalne alternative.

Zbog konstantnog smanjenja prometa usled pandemije korona virusa, Lufthansa Group je najavila da će njene avionske kompanije ponuditi maksimum 25 odsto prošlogodišnjih kapaciteta do kraja narednog meseca .

Među prevoznicima Lufthansa Grupe, Austrian Airlines privremeno je obustavio letove za Zagreb, dok je Eurowings otkazao poslovanje za Sarajevo, ali i dalje održava letove do glavnog grada Hrvatske.

Inače, Lufthansa je i dalje prisutna u regionu, pružajući usluge od Frankfurta do Beograda i Ljubljane, dok Austrian Airlines nastavlja da leti za Beograd, Podgoricu, Prištinu, Sarajevo i Skoplje.

Lufthansa Group najavljuje da će tokom zimskog reda letenja upravljati sa 125 aviona manje nego što je prvobitno planirano.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...