Još nema dogovora o povećanju plata

Lufthansa želi kompromis sa sindikatom

EUVesti

26.2.2024 11:40 Autor: Vladimir Jokanović 3

Lufthansa želi kompromis sa sindikatom Lufthansa želi kompromis sa sindikatom
Nemačka avio-kompanija Lufthansa saopštila je u nedelju da želi da napreduje u pregovorima sa sindikatima, koji zahtevaju povećanje plata za hiljade članova letačkih posada,... Lufthansa želi kompromis sa sindikatom

Nemačka avio-kompanija Lufthansa saopštila je u nedelju da želi da napreduje u pregovorima sa sindikatima, koji zahtevaju povećanje plata za hiljade članova letačkih posada, kako bi okončala štrajkove.

Sindikat Verdi koji predstavlja zaposlene u Lufthansi izneo je zahteve, a avio-kompanija je saopštila da su oni uzeti u obzir. „I dalje smo zainteresovani za brzi dogovor“, saopštila je Luftnansa, prenosi Reuters.

Zemaljsko osoblje nemačke avio-kompanije napustilo je prošle nedelje posao na 24 sata, što je pogodilo 100.000 putnika. Poslednji sastanak poslodavca sa predstavnicima sindikata koji je održan u četvrtak nije bio uspešan, a naredni sastanak planiran je sredinom marta.

U međuvremenu, Verdi je predložio da se sastanak održi ranije, uz preduslov da poslodavac pojača ponudu i dostavi je unapred. Prema navodima sindikata, na sastancima koji su održani prošle nedelje Lufthansa je ponudila „male ustupke“.

Verdi zahteva povećanje plata od 12,5 odsto ili najmanje za 500 evra mesečno u periodu od 12 meseci, kao i jednokratnu isplatu zaposlenima po 3.000 evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...