MANJAK U DRŽAVNOJ KASI NEIZBEŽAN Više od pola milijarde evra nedostajaće Crnoj Gori u 2021.

NovacRegionVesti

10.10.2020 10:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

MANJAK U DRŽAVNOJ KASI NEIZBEŽAN Više od pola milijarde evra nedostajaće Crnoj Gori u 2021. MANJAK U DRŽAVNOJ KASI NEIZBEŽAN Više od pola milijarde evra nedostajaće Crnoj Gori u 2021.
Crnogorskoj državnoj kasi u narednoj godini nedostajaće najmanje 511 miliona evra, a očekuje se da će ta cifra biti još veća zbog ekonomske krize,... MANJAK U DRŽAVNOJ KASI NEIZBEŽAN Više od pola milijarde evra nedostajaće Crnoj Gori u 2021.

Crnogorskoj državnoj kasi u narednoj godini nedostajaće najmanje 511 miliona evra, a očekuje se da će ta cifra biti još veća zbog ekonomske krize, izazvane pandemijom korona virusa.

U toku je priprema nacrta zakona o budžetu za 2021.godinu, a konačan podatak o novcu koji nedostaje znaće se nakon usvajanja zakona.

Prema poslednjim projekcijama nedostajućih sredstava utvrđenim Smernicama makroekonomske i fiskalne politike za period od ove do 2023.godine, u narednoj godini nedostajaće 511,1 miliona evra. Nedostajuća sredstva biće obezbeđena zaduženjem na domaćem i inostranom tržištu. Međutim, imajući u vidu postojeću ekonomsku i finansijsku situaciju u državi, verovatno će se raditi nove projekcije u narednom periodu“, kazali su u Ministarstvu finansija, koje čeka dolazak novog ministra, za Vijesti.

Podaci Ministarstva finansija pokazuju da državu naredne godine čeka otplata oko 405 miliona evra dugova, od čega je 349,51 miliona dug prema strancima, dok domaći iznosi 55,48 miliona evra.

Na mesečnom nivou najveća suma na naplatu dolazi u martu naredne godine kada strancima mora da se vrati 244,52 miliona evra, podseća bankar.me.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...