MANJI BROJ ZAHTEVA ZA IZDAVANJE GRAĐEVINSKIH DOZVOLA Epidemija i vanredno stanje uticali na aktivnost, kažu u APR

SrbijaVesti

24.9.2020 09:39 Autor: Ljiljana Begović 0

MANJI BROJ ZAHTEVA ZA IZDAVANJE GRAĐEVINSKIH DOZVOLA Epidemija i vanredno stanje uticali na aktivnost, kažu u APR MANJI BROJ ZAHTEVA ZA IZDAVANJE GRAĐEVINSKIH DOZVOLA Epidemija i vanredno stanje uticali na aktivnost, kažu u APR
Agencija za privredne registre primila je za osam meseci ove godine ukupno 73.073 zahteva za izdavanje građevinskih i drugih dozvola u građevinarstvu. Od tog... MANJI BROJ ZAHTEVA ZA IZDAVANJE GRAĐEVINSKIH DOZVOLA Epidemija i vanredno stanje uticali na aktivnost, kažu u APR

Agencija za privredne registre primila je za osam meseci ove godine ukupno 73.073 zahteva za izdavanje građevinskih i drugih dozvola u građevinarstvu. Od tog broja, 18.741 zahtev se odnosi na izdavanje građevinske dozvole.

U prvoj polovini godine, za šest meseci, podneto je 45.524 zahteva, što je na nivou broja primljenih zahteva u istom periodu prošle godine. Od toga, 12.798 zahteva odnosi se na izdavanje građevinskih dozvola, što je za 3,5 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Kako navode u APR, to smanjenje posledica je nepovoljne zdravstvene situacije, kao i vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije, koji su prouzrokovali pad svih poslovnih aktivnosti u zemlji, uključujući i građevinske radove.

Foto: Pixabay.com

U okviru nadležnosti koju ima, Agencija za privredne registre je za osam meseci izvršila kontrolu poštovanja propisanih rokova u 29.538 podnetih zahteva.

U 1.203 slučaja, Agencija je tražila izjašnjenje o razlozima kašnjenja u rešavanju zahteva za izdavanje lokacijskih uslova, građevinskih i upotrebnih dozvola, priključenje na komunalnu i drugu infrastrukturu. Cilj ove kontrole je praćenje rada nadležnih organa i postizanja veće efikasnosti u sprovođenju administrativnih procedura.

Od uspostavljanja Centralne evidencije 2016. godine i prelaska na elektronski način rada iz godine u godinu se beleži porast broja zahteva.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...