Cilj spajanja širenje mreže franšiznih škola u Centralnoj i Istočnoj Evropi

Maple Bear i Vantage Capital udruženi oko investicionog programa od 100 miliona evra

Firme u fokusuInvesticijeNovacSvetU fokusuVesti

29.6.2022 14:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Maple Bear i Vantage Capital udruženi oko investicionog programa od 100 miliona evra Maple Bear i Vantage Capital udruženi oko investicionog programa od 100 miliona evra
Najveća i najbrže rastuća franšiza K-12 dvojezičnih škola na svetu, kanadska škola Maple Bear, saopštila je da se, četiri godine od ulaska u centralnu... Maple Bear i Vantage Capital udruženi oko investicionog programa od 100 miliona evra

Najveća i najbrže rastuća franšiza K-12 dvojezičnih škola na svetu, kanadska škola Maple Bear, saopštila je da se, četiri godine od ulaska u centralnu i istočnu Evropu, udružila sa Vantage Capital-om u regionalnom investicionom programu vrednom 100 miliona evra.

Kako je naglašeno, u Srbiji će partnerstvo sa Vantage ubrzati razvoj Maple Bear škola i vrtića i privući ozbiljne investitore u tu franšiznu mrežu škola.

„U regionu je sve veća potražnja za dvojezičnim obrazovanjem, a naše škole su u ​​idealnoj poziciji da to ispune. Naš koncept franšize dokazao se uspešnim startom u Bugarskoj, Rumuniji, Srbiji, Ukrajini i uskoro u Albaniji. A sada, nam partnerstvo sa Vantage Capital-om daje finansijsku moć da izgradimo mrežu od više od 200 škola u regionu“m izjavio je generalni direktor Maple Bear CEE Jan Bidan (Yann Bidan).

Osnivač i predsednik Mapple Bear Global Shools Rodni Brigs (Rodney Briggs), izvršni predsednik Vantage Capital-a Luk Albinski (Luc Albinski) i generalni direktor Maple Bear CEE Jan Bidan (Yann Bidan) / Foto: Maple Bear CEE

Trenutno postoji više od 570 franšiza koje obuhvataju Maple Bear vrtiće, osnovne i srednje škole u više od 30 zemalja.

„Maple Bear nudi najbolje kanadsko obrazovanje za globalnu budućnost i svetski je lider u omogućavanju dvojezičnog obrazovanja. Na taj način se učenicima usađuju veštine kritičkog razmišljanja i obezbeđuje im se uspeh u svetu koji se brzo menja“, istakao je osnivač i predsednik Maple Bear Globalnih škola Rodni Brigs (Rodney Briggs).

U Centralnoj i Istočnoj Evropi, Maple Bear trenutno ima 10 škola, koje rade ili su u procesu otvaranja u Rumuniji, Bugarskoj, Srbiji, Albaniji i Ukrajini, a zahvaljujući partnerstvu sa Vantage Capital-om planira se dodatnih 200 novih škola u 22 zemlje tokom naredne decenije.

„Pre dve godine smo odlučili da se fokusiramo na mogućnosti u sektoru obrazovanja sa našim novim odeljenjem pod nazivom Vantage Best in Class. Oduševljeni smo što su naši planovi opravdali ime. Partnerstvo sa Maple Bear-om je zaista „Najbolje u klasi“ i zajedno ćemo nesumnjivo postati lideri u vrhunskom dvojezičnom obrazovanju u regionu koji ima više od 250 miliona ljudi“, rekao je izvršni predsednik Vantage Capital-a Luk Albinski.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...