MARADONA NA NOVČANICI OD 1.000 PEZOSA Najverovatnije će biti prikazan i čuveni gol rukom

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

10.12.2020 11:16 Autor: Marko Miladinović 0

MARADONA NA NOVČANICI OD 1.000 PEZOSA Najverovatnije će biti prikazan i čuveni gol rukom MARADONA NA NOVČANICI OD 1.000 PEZOSA Najverovatnije će biti prikazan i čuveni gol rukom
Nije prošlo ni pola meseca od kada je preminuo Dijego Armando Maradona, a najveća zvezda argentinskog fudbala, a mnogi bi rekli i svetskog, dobila... MARADONA NA NOVČANICI OD 1.000 PEZOSA Najverovatnije će biti prikazan i čuveni gol rukom

Nije prošlo ni pola meseca od kada je preminuo Dijego Armando Maradona, a najveća zvezda argentinskog fudbala, a mnogi bi rekli i svetskog, dobila je jedan stadion i, po svoj prilici, i novčanicu sa svojim likom.

Naime, kako prenosi dnevni list La Nacion, argentinska senatorka Norma Durango predložila je pred nacionalnim kongresom da papirnata moneta od 1.000 pezosa (malo više od 12 američkih dolara u protivvrednosti), ponese Maradonin lik.

Nacrt novčanice je već gotov, i na prednjoj strani bi trebalo da ima nacrtanu bistu slavnog fudbalera, a na zadnjoj prikaz čuvenog gola rukom, kojom je 1986. godine odveo argentinski nacionalni tim u polufinale Svetskog prvenstva u fudbalu, eliminišući usput Engleze. Još uvek je upitno da li će baš taj pogodak da bude prikazan na novčanici, no obzirom da je proglašen „golom dvadesetog veka“, šanse su mu veoma izgledne.

Kongres u Argentini izjasniće se po ovom pitanju na nekom od prvih zasedanja posle Nove godine.

Maradonino lice zasigurno će se naći i na komemorativnim poštanskim markicama, koje će vremenom steći kolekcionarsku vrednost, piše BBC.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...